Noussair Mazraoui ondergaat hartoperatie, voorlopig niet inzetbaar voor Manchester United

Nieuws
donderdag, 10 oktober 2024 om 17:19
https s3 newsifier 3
Noussair Mazraoui, de rechtsback van Manchester United, heeft een lichte hartoperatie ondergaan, zo melden onder meer de Manchester Evening News en de BBC. De Marokkaans international kampte met hartkloppingen en moest uit voorzorg een corrigerende ingreep ondergaan. De operatie is succesvol verlopen en Mazraoui zal naar verwachting in november weer inzetbaar zijn.

Mazraoui herstelt na hartoperatie

Tijdens het duel tegen Aston Villa (0-0) werd Mazraoui halverwege de wedstrijd gewisseld. Kort daarna maakte manager Erik ten Hag bekend dat er zorgen waren over zijn gezondheid en dat de verdediger nader onderzocht zou worden. De klachten bleken te wijzen op lichte hartkloppingen, waardoor werd besloten tot een corrigerende ingreep. Volgens de berichten is er geen sprake geweest van een noodsituatie en verkeert de speler in goede conditie.

Impact op Manchester United

De 26-jarige Mazraoui, die afgelopen zomer de overstap maakte van Bayern München naar Manchester United, was een belangrijke speler voor de ploeg van Ten Hag. In negen van de tien gespeelde wedstrijden dit seizoen deed de Nederlandse coach een beroep op de vleugelverdediger. Zijn afwezigheid betekent dat Erik ten Hag nu moet improviseren op de backposities, zeker gezien het ontbreken van Luke Shaw en Tyrell Malacia.
Tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa nam centrale verdediger Victor Lindelöf de positie van Mazraoui over. Ook voor het komende duel tegen Brentford wordt Lindelöf verwacht als tijdelijke vervanger, terwijl Diogo Dalot naar verwachting als linksback zal blijven spelen. De Zweedse verdediger zal de komende tijd dus een cruciale rol spelen om het gat dat Mazraoui achterlaat op te vullen.

Volledig herstel verwacht

Hoewel Mazraoui voorlopig is uitgeschakeld, is de verwachting dat hij volledig zal herstellen. De hartklachten die de verdediger ervoer worden door medische specialisten als relatief vaak voorkomend beschouwd en met de uitgevoerde operatie zou het probleem verholpen moeten zijn. Het is de bedoeling dat Mazraoui in november weer inzetbaar zal zijn voor Manchester United en de Marokkaanse nationale ploeg.
Voorlopig blijft Mazraoui gefocust op zijn herstel, terwijl Manchester United zich voorbereidt op de komende wedstrijden. Het is een aderlating voor Ten Hag en zijn selectie, maar de gezondheid van de speler staat vanzelfsprekend voorop. Fans van Manchester United hopen de verdediger binnenkort weer in actie te zien.