Oranje erkent kansloze nederlaag tegen Duitsland na teleurstellend optreden

Nieuws
dinsdag, 15 oktober 2024 om 16:49
oranje
Het Nederlands elftal verliet maandagavond de Allianz Arena met een gevoel van teleurstelling na de 1-0 nederlaag tegen Duitsland in de Nations League. Ondanks de kleine marge van het verlies, erkenden spelers als Tijjani Reijnders, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries dat Oranje vrijwel kansloos was gedurende de wedstrijd.

Reijnders: "We hadden geen grip op de wedstrijd"

Tijjani Reijnders, die samen met Quinten Timber in de rust werd gewisseld, gaf toe dat Nederland geen controle had in de eerste helft. "We gaven Duitsland te veel ruimte en kwamen zelf niet in ons spel," zei Reijnders. "We waren slordig aan de bal en verloren het initiatief." De middenvelder was duidelijk teleurgesteld in zijn eigen optreden, maar bleef positief over de toekomst. "We zitten nog steeds in de kwartfinales van de Nations League als we onze volgende wedstrijd winnen."

De Vrij: "Trots, maar een avond om snel te vergeten"

Aanvoerder Stefan de Vrij, die de afwezige Virgil van Dijk verving, erkende dat het een frustrerende avond was. "Ik ben trots dat ik het elftal mocht aanvoeren, maar dit is een wedstrijd om snel te vergeten," aldus De Vrij. Hij benadrukte dat de prestatie van Oranje niet voldeed aan de verwachtingen en dat er veel ruimte voor verbetering is in de volgende wedstrijden.
devrij

Wieffer: "Moeilijk om blij te zijn met mijn spel"

Mats Wieffer, die in de tweede helft inviel, was gematigd tevreden over zijn invalbeurt. "We hadden veel balbezit, maar creëerden weinig dreiging," zei de middenvelder. Hoewel hij blij was weer in beeld te zijn bij het Nederlands elftal, bleef ook hij teleurgesteld over het resultaat. "We gingen heen om te winnen, dus dit is niet hoe we het hadden gehoopt."

Dumfries blijft optimistisch ondanks nederlaag

Denzel Dumfries, die de eerste minuten van de wedstrijd omschreef als "zorgwekkend", bleef ondanks de nederlaag optimistisch. "We hielpen Duitsland een handje door slecht te beginnen, maar de realiteit is dat we in de kwartfinale staan als we onze volgende wedstrijd winnen." Dumfries benadrukte dat er in de komende wedstrijden tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina alles aan gedaan moet worden om te winnen.