Thomas Tuchel in gesprek met FA om nieuwe bondscoach van Engeland te worden

Nieuws
dinsdag, 15 oktober 2024 om 14:23
dlbeatsnoopcom 3000 hdosvoqqv9
Thomas Tuchel lijkt snel bevestigd te kunnen worden als de nieuwe bondscoach van het Engelse nationale elftal, zo meldt Sky Sports. De FA is in onderhandeling met de voormalige Bayern München- en Chelsea-manager om Gareth Southgate op te volgen.

FA in gesprek over contractvoorwaarden

Volgens Sky Sports zijn de FA en de vertegenwoordigers van Tuchel momenteel bezig met de contractonderhandelingen, waarbij Tuchel nu de "primaire" kandidaat is om Southgate op te volgen. Tuchel vertrok afgelopen zomer bij Bayern München en staat nu in pole position om de leiding over het Engelse nationale team over te nemen.

Eerdere geruchten en afwijzingen

Vorige week meldde journalist Christian Falk van Bild dat Tuchel al in gesprek was met de Engelse voetbalbond. Ondertussen onthulde The Times dat de FA eerder informeel contact had gezocht met Manchester City-manager Pep Guardiola, maar dat hij niet reageerde op de vraag om het Engelse nationale team te leiden.
De huidige interim-coach van Engeland, Lee Carsley, hintte na de recente nederlaag tegen Griekenland op een terugkeer naar zijn rol als manager van het Engelse onder-21 team.