Priske en Timber geloven in kansen tegen Bayer Leverkusen: "Met steun van Het Legioen is alles mogelijk"

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 15:47
priske
Feyenoord-trainer Brian Priske en aanvoerder Quinten Timber kijken vol vertrouwen uit naar het Champions League-duel met Bayer Leverkusen. Ondanks het kwaliteitsverschil zien zij mogelijkheden voor een goed resultaat in De Kuip.
Geloof in Europese magie
Feyenoord neemt het donderdagavond in de Champions League op tegen Bayer Leverkusen. Trainer Brian Priske erkent dat de Duitse landskampioen over meer kwaliteit beschikt, maar ziet desondanks kansen voor zijn team. De Deense coach benadrukt het belang van de steun van Het Legioen om een goed resultaat te behalen.
"We weten dat op Europese avonden alles mogelijk is," vertelt Priske tijdens het persmoment in De Kuip. "Je moet erin geloven en je kwaliteiten laten zien. Donderdag hebben we onze supporters nodig. Natuurlijk is er op papier een verschil tussen beide teams, maar morgen kan dat gat zomaar kleiner zijn. De magische Europese avonden in De Kuip lijken me heel bijzonder om mee te maken."
Vergelijking tussen Eredivisie en Bundesliga
Op de vraag of de Eredivisie en Bundesliga te vergelijken zijn, antwoordt Priske: "Het is altijd moeilijk om competities te vergelijken. In Duitsland is er een andere cultuur, een andere manier van spelen en een hele andere structuur. Maar het is onze taak om competitief te zijn telkens als we tegen zulke teams spelen. We moeten proberen de competitie en de clubs te blijven ontwikkelen, en ook de jeugdopleiding versterken om het gat met de Bundesliga te verkleinen."
Timber heeft vertrouwen in goede voorbereiding
Aanvoerder Quinten Timber sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer en spreekt zijn vertrouwen uit in aanloop naar het duel. "Het is altijd de vraag of je er klaar voor bent; dat gaan we morgen zien," begint de middenvelder. "We werken heel hard om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Natuurlijk zijn we op bepaalde momenten nog wel zoekende, maar dat is logisch met zoveel nieuwe spelers. We werken elke dag hard om ons klaar te stomen voor het hoogste niveau dat er is."
Niet geschrokken van Champions League-niveau
Timber keek ook naar de wedstrijd tussen Juventus en PSV en was niet onder de indruk van het niveauverschil. "Champions League is gewoon het hoogste niveau en daar zit de Eredivisie natuurlijk onder. Twee weken geleden heb ik een wedstrijd gespeeld tegen Duitsland en dat was ook op een heel hoog tempo. Dat is alleen maar leuk, omdat je je kan meten met de besten. Niet geschrokken, maar mooi is het wel."
Kansen tegen Bayer Leverkusen
De aanvoerder heeft zin in de ontmoeting met Bayer Leverkusen. "Ze hebben heel veel spelers behouden en zijn nog steeds supersterk. Ze hebben echt een plan en hele goede individuele spelers. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op een heel goed team, want vorig seizoen waren ze een van de beste van Europa. Het wordt een leuke wedstrijd."
Champions League als opsteker
Na enkele mindere resultaten in de competitie ziet Timber het Champions League-duel als een kans om het tij te keren. "Als je een goed resultaat neerzet tegen Bayer Leverkusen, geeft dat een duwtje in de goede richting. Chagrijn vind ik overigens een groot woord. Natuurlijk kunnen de resultaten beter, maar daar werken we elke dag aan. Er is niks mooier dan de Champions League om dat te bewijzen."
Fitheid en voorbereiding
Over de fitheid van het team maakt Timber zich geen zorgen, ondanks recente blessures. "Ik voel dat ik iedere wedstrijd fitter word. Iedereen werkt heel hard met de performance-staf om zo fit mogelijk te zijn. Hoe verder je in het seizoen komt, hoe fitter je wordt."
Analyseren van mindere resultaten
Timber erkent dat de ploeg nog moet groeien om betere resultaten te boeken. "Er is een reden dat we de afgelopen wedstrijden niet hebben gewonnen, en dat kijken we terug met behulp van beelden. Ik had het over een bepaalde urgentie en de wil om geen goal tegen te krijgen; daar moeten we als team in groeien."
Selectienieuws Feyenoord
Feyenoord kan donderdagavond mogelijk weer beschikken over Thomas Beelen en In-beom Hwang, die beide op de afsluitende training aanwezig waren en inzetbaar lijken. Bart Nieuwkoop ontbreekt en mist zowel het duel met Bayer Leverkusen als de wedstrijd tegen NAC Breda. Trainer Brian Priske moet het daarnaast nog doen zonder Quilindschy Hartman, Hugo Bueno en Calvin Stengs.
De aftrap in De Kuip is om 18:45 uur, en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.