Feyenoord kiest vermoedelijk voor versterkt middenveld tegen Bayer Leverkusen

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 17:22
1000000721
Inbeom Hwang maakt waarschijnlijk debuut; Priske start met vier middenvelders in Champions League-duel
Feyenoord maakt zich klaar voor de kraker tegen Bayer Leverkusen in De Kuip. Trainer Brian Priske kiest ervoor om donderdagavond met een versterkt middenveld aan te treden tegen de regerend landskampioen van Duitsland. De Rotterdammers starten vermoedelijk met vier verdedigers en vier middenvelders in de opstelling.
Debuut voor Inbeom Hwang
De verwachtingen zijn dat Inbeom Hwang zijn debuut zal maken voor Feyenoord. De Zuid-Koreaanse middenvelder maakte een gretige indruk tijdens de trainingen en lijkt klaar voor zijn eerste minuten. Het middenveld zal verder bestaan uit Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Antoni Milambo. Deze vier middenvelders moeten onder meer Florian Wirtz, de man van 130 miljoen euro en een van de sterkhouders bij Bayer Leverkusen, in toom houden.
Over de keuze om Hwang direct te laten starten, zegt Priske: "Het is zeker iets waar je naar kijkt. Je probeert vooral te kijken naar welke spelers beschikbaar zijn en wat het wedstrijdplan is. We weten dat het een Champions League-wedstrijd is en we hebben kwaliteit en ervaring nodig. Niet alleen qua leeftijd, zoals Hwang heeft, maar ook spelers die internationale wedstrijden hebben gespeeld, zoals Timber."
Versterkte achterhoede
Thomas Beelen is hersteld van zijn blessure en klaar om weer te starten. De verdediger viel tegen FC Groningen uit, maar is fit genoeg bevonden. Hij vormt samen met David Hancko, Gijs Smal en Jordan Lotomba de defensie. Timon Wellenreuther, die afgelopen weekend last had van zijn hamstring, wordt ook weer onder de lat verwacht.
Aanval met Gimenez en Paixão
In de aanval kiest Priske voor Santiago Gimenez en Igor Paixão. De Mexicaan en de Braziliaan moeten voor het nodige gevaar zorgen voorin. Bart Nieuwkoop is er niet bij; de verdediger is geblesseerd en trainde niet mee in aanloop naar de Champions League-wedstrijd.
Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Om een duidelijk overzicht te geven van de verwachte opstelling, volgt hieronder een schema:

Opstelling Feyenoord:

- Doelman:
- Timon Wellenreuther
- Verdediging:
- Jordan Lotomba (rechtsback)
- Thomas Beelen (centrale verdediger)
- David Hancko (centrale verdediger)
- Gijs Smal (linksback)
- Middenveld:
- Ramiz Zerrouki (controlerende middenvelder)
- Inbeom Hwang (centrale middenvelder)
- Quinten Timber (centrale middenvelder)
- Antoni Milambo (aanvallende middenvelder)
- Aanval:
- Santiago Gimenez (spits)
- Igor Paixão (vleugelaanvaller)
Uitdaging tegen Bayer Leverkusen
Het duel tegen Bayer Leverkusen begint donderdagavond om 18:45 uur in De Kuip. De Duitse ploeg staat bekend om haar offensieve kwaliteiten en het wordt een uitdagende wedstrijd voor Feyenoord. Priske en zijn team hopen met deze opstelling de nodige balans te vinden tussen verdedigen en aanvallen, en rekenen op de steun van het thuispubliek om een goed resultaat neer te zetten in het eerste duel van het nieuwe Champions League-format.