PSV start met Mauro Júnior op middenveld tegen Sparta: Bosz schuift in opstelling door blessures

Nieuws
zaterdag, 05 oktober 2024 om 19:24
aa1rhweu
PSV begint zaterdagavond met Mauro Júnior op het middenveld aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Door de afwezigheid van Joey Veerman, die kampt met een liesblessure, en Jerdy Schouten, die uitvalt met algemene vermoeidheid, heeft trainer Peter Bosz ervoor gekozen om Mauro een linie door te schuiven. Hierdoor verschijnt Richard Ledezma als rechtsback aan de aftrap. Het duel in het Philips Stadion begint om 20:00 uur en is live te zien op ESPN 1.

Mauro Júnior op middenveld door blessures

Door de blessures van Veerman en Schouten moest Peter Bosz schuiven in zijn opstelling. Een eerste basisplaats voor Tygo Land leek even in de maak, maar uiteindelijk koos Bosz voor de ervaring van Mauro Júnior op het middenveld. Mauro, die in eerdere wedstrijden als rechtsback speelde, verhuist nu naar het middenveld om de linie te versterken. In zijn plaats zal Richard Ledezma de positie van rechtsback invullen.
Naast deze wijziging heeft Bosz ook in de aanval enkele aanpassingen gedaan. Ivan Perisic krijgt opnieuw een basisplaats als rechtsbuiten, nadat hij vorige week zijn debuut maakte tegen Willem II. Johan Bakayoko krijgt rust en begint op de bank. Voorin vormt Perisic samen met Luuk de Jong en Malik Tillman het aanvalstrio, waarbij De Jong de spitspositie inneemt.

Opstellingen en verwachtingen

In de verdediging zijn er enkele wijzigingen ten opzichte van de midweekse wedstrijd tegen Sporting Portugal, die in een 1-1 gelijkspel eindigde. Richard Ledezma start als rechtsback en vormt de defensie samen met Ryan Flamingo, Olivier Boscagli en Matteo Dams. Walter Benítez staat zoals gebruikelijk onder de lat. Op het middenveld vormen Ismael Saibari, Mauro Júnior en nummer 10 Guus Til de linie. Tygo Land, die hoopte op zijn basisdebuut, moet nog even geduld hebben. Hij mocht dit seizoen al twee keer kort voor tijd invallen, maar krijgt zaterdagavond opnieuw geen startplek.
Voor PSV is de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een kans om de teleurstelling van de midweekse coëfficiëntenwedstrijd tegen Sporting Portugal van zich af te spelen. Ondanks een prima optreden, lieten Luuk de Jong en Johan Bakayoko grote kansen onbenut, waarna Sporting in de slotfase toesloeg. Trainer Peter Bosz benadrukte tijdens de persconferentie vooral het goede spel van zijn ploeg en hoopt dat ze dat niveau nu ook in de Eredivisie kunnen laten zien.
"We krijgen nu de kans om te laten zien dat we ook zo goed kunnen spelen in de competitie. Ik heb al vaak gezegd dat ik dat wil zien, maar tot nu toe kwam dat er nog niet helemaal uit," aldus Bosz. De trainer is echter op zijn hoede voor Sparta, dat momenteel achtste staat. "In de kampioenswedstrijd van vorig jaar hadden we het in de eerste helft ook moeilijk met ze. Dat had misschien te maken met de spanning van het mogelijke kampioenschap. Nu moeten we laten zien dat we twee keer achter elkaar goed kunnen voetballen, anders kunnen we het lastig krijgen."
Opstelling
PSV: Benítez; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Saibari, Til, Mauro Júnior; Perisic, De Jong, Tillman.
Opstelling
Sparta Rotterdam: Nog niet bekend.