Maurice Steijn onthult: week na Ajax-ontslag al nieuwe aanbieding ontvangen

Nieuws
zaterdag, 05 oktober 2024 om 20:14
steijn2png
Maurice Steijn kon niet lang nadat hij was ontslagen bij Ajax al ergens anders aan de slag. Dat onthult de trainer zaterdagavond bij De Eretribune op ESPN. Steijn werd vorig jaar in oktober ontslagen na een teleurstellende seizoenstart in Amsterdam en heeft sindsdien geen nieuwe club gevonden. Toch had hij meteen na zijn vertrek al de mogelijkheid om ergens anders aan de slag te gaan.

Aanbiedingen na ontslag

Direct na zijn ontslag bij Ajax was er alweer interesse in Maurice Steijn, vertelt hij. “Vanaf het moment dat ik weg was bij Ajax had ik dezelfde week alweer ergens anders kunnen beginnen.” Er was belangstelling vanuit Nederland, Europa en zelfs daarbuiten. “Maar in het begin had ik er nog niet zo veel behoefte aan en wilde ik even lekker afstand nemen,” aldus Steijn.
Inmiddels staat Steijn er anders in en wil hij graag weer aan het werk. Eerder dit jaar sprak hij met sc Heerenveen over de functie van hoofdtrainer als opvolger van Kees van Wonderen. “Heerenveen was wel een serieuze optie, daar heb ik twee keer mee gesproken,” vertelt Steijn. Uiteindelijk kozen de Friezen ervoor om Robin van Persie aan te stellen. Onder leiding van de oud-spits presteert Heerenveen momenteel teleurstellend en staan ze vijftiende.

De juiste club vinden

Maurice Steijn geeft aan dat hij graag weer aan de slag wil, maar dan wel bij een club die goed bij hem past. Van zijn eerdere dienstverbanden heeft hij geleerd dat een goede band met de mensen boven hem essentieel is. “Ik wist al van tevoren dat ik er heel goed op ga als ik een goede samenwerking heb met mensen die boven mij staan. Voor bij een volgende club ben je er nog scherper op dat die afspraken worden nagekomen.”
Steijn wil met zijn volgende uitdaging een stabiele en succesvolle samenwerking opbouwen, waarbij wederzijds vertrouwen en duidelijke afspraken centraal staan. Zijn tijd bij Ajax en NAC Breda heeft hem belangrijke lessen geleerd die hij mee wil nemen naar een toekomstige club. Het wachten is nu op een club die Steijn de juiste uitdaging kan bieden.