PSV wint nipt van dapper Sparta: Benitez redt in hectische slotfase

Nieuws
zaterdag, 05 oktober 2024 om 21:46
download 8
PSV heeft ook in de achtste speelronde van dit Eredivisie-seizoen weer de volle buit gepakt. De koploper worstelde zich in eigen huis langs Sparta Rotterdam, dat vrijwel de gehele tweede helft tegenover tien man stond, maar die overtalsituatie niet wist uit te buiten: 2-1. In blessuretijd hielpen de bezoekers nog twee enorme kansen om zeep en werd er een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Keeper Walter Benitez speelde een cruciale rol door met enkele belangrijke reddingen de overwinning veilig te stellen.

Slotoffensief Sparta tegen tiental PSV

Sparta Rotterdam zette alles op alles om in de slotfase van de wedstrijd een punt uit Eindhoven mee te nemen, maar PSV hield uiteindelijk stand. Walter Benitez, de doelman van PSV, was de grote held van de avond door meerdere cruciale reddingen te maken. Sparta kreeg in de laatste minuten enkele grote kansen, waaronder een poging van Meissen die knap werd gepareerd door Benitez. Ook Mito kreeg nog een enorme kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar schoot de bal over.
De Eindhovenaren kwamen twintig minuten voor tijd met tien man te staan nadat verdediger Matteo Dams een doorgebroken speler van Sparta neerhaalde en rood kreeg. Vanaf dat moment werd het voor PSV vooral een kwestie van verdedigen. Sparta probeerde hiervan te profiteren en zette flink aan, maar kwam niet verder dan enkele dreigende momenten.

PSV houdt stand ondanks tegenslag

PSV begon de wedstrijd niet scherp en zag Sparta al vroeg op voorsprong komen via Tobias Lauritsen, na een mooie combinatie met Arno Verschueren. Toch herpakte PSV zich snel. Eerst werd een schot van Olivier Boscagli van richting veranderd door Verschueren, waardoor de Sparta-doelman Nick Olij kansloos was. Enkele minuten later zette Luuk de Jong met een knappe individuele actie de stand op 2-1 na een voorzet van Boscagli.
Na de rode kaart voor Dams kwam PSV onder zware druk te staan. Sparta rook zijn kans en voerde de druk op, maar mede dankzij het uitstekende keeperswerk van Benitez hield PSV de voorsprong vast. Sparta kreeg in blessuretijd nog enkele enorme kansen, maar stuitte telkens op Benitez of miste net de precisie om te scoren.
Trainer Peter Bosz was na afloop niet tevreden met de arbitrage en kreeg zelfs een gele kaart wegens zijn protesten. Ondanks de rode kaart en de hectische slotfase behield PSV zijn ongeslagen status in de Eredivisie en blijft de ploeg de koppositie verdedigen. Sparta blijft ondanks de nederlaag op een respectabele plek in het linkerrijtje staan.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd begon in een hoog tempo en al in de tiende minuut kwam Sparta verrassend op voorsprong door een doelpunt van Tobias Lauritsen, op aangeven van Arno Verschueren. PSV herpakte zich echter en wist binnen enkele minuten de achterstand om te buigen. Olivier Boscagli bracht de stand gelijk met een schot dat van richting werd veranderd, en Luuk de Jong zorgde even later voor de 2-1 met een knap hakje na een voorzet van Boscagli.
In de tweede helft kreeg PSV het lastig, vooral nadat Matteo Dams rood kreeg voor een overtreding op een doorgebroken speler van Sparta. Vanaf dat moment was het vooral verdedigen voor PSV. Sparta creëerde enkele goede kansen via Mito en Meissen, maar wist de gelijkmaker niet te maken. Walter Benitez was telkens op tijd om de inzetten te pareren en hield zijn ploeg in de wedstrijd.
In blessuretijd leek Sparta alsnog een punt te pakken toen Mike Eerdhuijzen de bal in het net schoof, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarmee sleepte PSV zijn 2-1 voorsprong over de streep en blijft het na acht competitiewedstrijden foutloos aan kop in de Eredivisie. Na de interlandbreak wacht een uitwedstrijd tegen AZ.