PSV’er Ivan Perisic Leidt Kroatië naar Belangrijke 2-1 Zege op Schotland

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 20:05
croatia
Kroatië boekte een belangrijke 2-1 overwinning op Schotland in de Nations League. De Kroaten keerden een vroege achterstand om en zagen PSV-verdediger Ivan Perisic een cruciale rol spelen in beide doelpunten.

Kroatië Herpakt Zich na Achterstand

In de eerste helft kwam Schotland verrassend op voorsprong in Zagreb. Luka Sucic werkte een voorzet van de Schotten slecht weg, waardoor Ryan Christie de bal via Duje Caleta-Car kon binnenwerken. Het zag er even slecht uit voor Kroatië, maar slechts drie minuten later was de stand alweer gelijk. Perisic legde de bal prachtig terug op Igor Matanovic, die zijn eerste interlandgoal maakte en de 1-1 op het bord zette.

Perisic Belangrijk in Beslissende Fase

In de tweede helft bleef Kroatië aandringen en kreeg het vijftien minuten voor tijd loon naar werken. Na een afgeweken schot van Borna Sosa, wederom op aangeven van Perisic, kopte Andrej Kramaric de bal binnen: 2-1. In de slotminuten leek Schotland nog gelijk te maken, maar het doelpunt van Kristijan Jakic werd afgekeurd wegens buitenspel.
Dankzij deze overwinning staat Kroatië op gelijke hoogte met Portugal in hun Nations League-groep. Dinsdag wacht een uitwedstrijd tegen Polen, terwijl Schotland het opneemt tegen Portugal op eigen bodem.