Mbappé’s Masterplan voor de Ballon d'Or 2025: Waarom Hij Alleen de Belangrijkste Wedstrijden Speelt

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 18:37
mbappe2
Kylian Mbappé heeft zijn zinnen gezet op de prestigieuze Ballon d'Or 2025 en laat niets aan het toeval over. Zijn keuzes en speelstijl worden steeds meer beïnvloed door zijn ambitie om deze prijs te winnen, en volgens geruchten van het Franse Foot Mercato heeft hij zijn strategie daar volledig op aangepast.

Ballon d'Or 2025: Het Grote Doel

Mbappé ziet de Ballon d'Or van 2025 als een absolute prioriteit en werkt gericht naar dit doel toe. Om zijn kansen te vergroten, kiest hij er steeds vaker voor om alleen de belangrijkste wedstrijden te spelen, zowel voor zijn club Real Madrid als voor het Franse nationale elftal. Dit stelt hem in staat om in topvorm te blijven en blessures te vermijden, een strategie die volgens Foot Mercato cruciaal is in het huidige voetbalklimaat.

Selectiviteit en Focus op Cruciale Wedstrijden

De recente golf van blessures onder topspelers in Europa heeft Mbappé nog bewuster gemaakt van het belang van rust en herstel. Hij kiest er daarom voor om niet onnodig risico te nemen in minder belangrijke wedstrijden, zoals sommige interlands. Zijn afwezigheid tijdens de laatste interlandperiode van Les Bleus past binnen deze strategie. Mbappé wil zich volledig focussen op wedstrijden die doorslaggevend zijn voor zijn carrière en zijn kansen op het winnen van de Ballon d'Or.

Kritiek op de Drukke Speelkalender

Naast zijn selectieve benadering, is Mbappé ook kritisch over de overvolle internationale speelkalender. Hij deelt hiermee de zorgen van andere grote namen binnen het Franse nationale team. Volgens geruchten van Foot Mercato is hij vastbesloten om de balans tussen rust en spelen zorgvuldig te bewaken, om zijn kansen op de Ballon d'Or 2025 te maximaliseren. Het aantal wedstrijden is volgens hem te groot, en hij geeft daarom de voorkeur aan het spelen van de meest belangrijke duels.