Ratcliffe bespreekt mogelijke opvolger voor Ten Hag bij Manchester United

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 13:37
thomasthuchel
De positie van Erik ten Hag bij Manchester United blijft onzeker. Tijdens een recente bijeenkomst met de clubleiding heeft Sir Jim Ratcliffe de naam van Thomas Tuchel genoemd als mogelijke opvolger van de Nederlandse coach. Hoewel er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen, is het ontslag van Ten Hag een reële optie.

Ten Hag onder druk

Manchester United heeft een moeizame start van het seizoen gekend, met slechts twee overwinningen uit de laatste negen wedstrijden en vijf opeenvolgende duels zonder zege. Hoewel Ten Hag afgelopen zomer zijn positie wist te behouden na het winnen van de FA Cup, is zijn toekomst opnieuw onderwerp van discussie. Deze week kwam de clubleiding bijeen om de situatie rond Ten Hag te evalueren.

Tuchel als mogelijke opvolger

Tijdens deze bijeenkomst werd Thomas Tuchel, voormalig trainer van Bayern München, genoemd als een potentiële vervanger. Tuchel is sinds zijn vertrek bij Bayern afgelopen seizoen zonder club. Hoewel zijn naam werd genoemd, zijn er geen concrete gesprekken gevoerd met de Duitse trainer over een overstap naar Manchester United.

Eerdere interesse in Tuchel

Het is niet de eerste keer dat Tuchel in verband wordt gebracht met een rol bij Manchester United. Eerder deze zomer werd hij ook genoemd als mogelijke opvolger, maar destijds koos de club ervoor om Ten Hag de kans te geven zich te bewijzen. Inmiddels wordt Tuchel ook genoemd als kandidaat voor de positie van bondscoach van Engeland, na het vertrek van Gareth Southgate.