PSV gaat in beroep tegen schorsing Peter Bosz na kritiek op Makkelie

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 14:03
peterbosz
Peter Bosz, trainer van PSV, riskeert een schorsing van een wedstrijd vanwege zijn felle uitlatingen over scheidsrechter Danny Makkelie. Dit meldt onder andere het Eindhovens Dagblad. De aanklager van de KNVB heeft een voorstel gedaan voor een schorsing, maar PSV en Bosz gaan niet akkoord en hebben aangegeven in beroep te zullen gaan.

Kritiek op Makkelie

Na de 2-1 overwinning van PSV op Sparta Rotterdam liet Peter Bosz zich kritisch uit over het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie. In een interview met ESPN gaf de coach aan dat hij zich vaak ergert aan Makkelie: "Ik ben altijd boos op Makkelie, dat ligt meer aan mij misschien. Ik vind het helemaal niks," verklaarde Bosz zichtbaar gefrustreerd. Vooral het niet geven van een strafschop na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko wekte zijn woede op.

PSV gaat in beroep

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft op basis van deze uitspraken een voorstel gedaan voor een schorsing van één duel. PSV heeft laten weten niet akkoord te gaan met het voorstel en in beroep te zullen gaan. Mochten de tuchtcommissie en de aanklager echter tot een schorsing besluiten, dan zal Bosz het duel tegen AZ op 19 oktober moeten missen.

Mogelijke gevolgen voor PSV

PSV wil er alles aan doen om de schorsing voor hun coach te voorkomen. De club is van mening dat Bosz' uitspraken geen schorsing rechtvaardigen en wil daarom de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie van de KNVB. Mocht de commissie uiteindelijk toch besluiten Bosz te schorsen, dan staat assistent-trainer Zeljko Petrovic waarschijnlijk aan het roer tijdens de wedstrijd tegen AZ in Alkmaar.
De situatie rondom Bosz is een gevoelige kwestie voor PSV. Een schorsing zou de ploeg mogelijk treffen in een belangrijke fase van de competitie. De wedstrijd tegen AZ is van groot belang voor PSV, aangezien de club momenteel de koppositie wil behouden in de Eredivisie. De tuchtcommissie zal zich binnenkort buigen over de zaak en een definitieve uitspraak doen.