Real Madrid en Atlético delen punten in verhitte derby na late gelijkmaker Correa

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 23:22
image
Real Madrid en Atlético Madrid hebben de punten gedeeld in een Madrileense derby die pas na een uur spelen echt ontbrandde. Beide ploegen kwamen moeizaam tot kansen en leken vooral bezig met controle, totdat een doelpunt van Éder Militão na ruim een uur de wedstrijd openbrak. Uiteindelijk zorgde een late gelijkmaker van Ángel Correa voor de eindstand: 1-1. Het duel werd ontsierd door ongeregeldheden in het publiek en frustraties op het veld.

Mbappé ontbreekt, Ancelotti kiest voor controle

Met Kylian Mbappé langs de kant vanwege een bovenbeenblessure, moest Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti zijn tactiek aanpassen. Hij koos voor een extra middenvelder in de vorm van Luka Modric, waardoor De Koninklijke meer controle had in het middenveld. Ondanks de dominantie in balbezit kwamen de Madrilenen echter nauwelijks tot serieuze kansen. Een slap schot van Jude Bellingham, eenvoudig gepakt door Atlético-doelman Jan Oblak, was het gevaarlijkste moment in de eerste helft.

Eerste helft zonder spektakel

De eerste helft was tam en kende weinig hoogtepunten. Atlético Madrid, dat Antoine Griezmann zijn vijfhonderdste wedstrijd in La Liga zag spelen, bleef eveneens grotendeels ongevaarlijk. Een onterechte gele kaart voor Luka Modric was een van de weinige momenten die voor opschudding zorgde. Beide teams leken zich bewust van het grotere belang, vooral omdat Barcelona eerder in het weekend voor het eerst verloor, maar dat leidde eerder tot voorzichtigheid dan tot vuurwerk.

Tweede helft: doelpunt, ongeregeldheden en late gelijkmaker

Na ruim een uur spelen viel dan toch het eerste doelpunt, uit een spelhervatting. Een afgevallen bal uit een corner belandde voor de voeten van Éder Militão, die keihard binnenschoot: 0-1 voor Real Madrid. Het doelpunt maakte het duel levendiger, maar ook chaotischer. Uit frustratie gooiden de fans van Atlético allerlei objecten, waaronder zelfs ontlasting, naar Real-keeper Thibaut Courtois, waardoor het duel tijdelijk werd stilgelegd.
Toen het spel na ruim twintig minuten werd hervat, leek Real Madrid dichter bij een tweede treffer dan Atlético bij de gelijkmaker. Toch bleef de thuisploeg strijden en in de blessuretijd zorgde Ángel Correa voor de gelijkmaker, ondanks een aanvankelijke buitenspelsignaal. De VAR bepaalde echter dat er van buitenspel geen sprake was, en de goal bleef staan.

Rode kaart en frustratie in de slotminuten

In de laatste minuut van de blessuretijd werd de situatie verder verhit toen Marcos Llorente een harde charge inzette. Zijn gele kaart werd na inmenging van de VAR terecht omgezet in een rode kaart, maar verder dan 1-1 kwam het niet meer. Hoewel beide teams ongeslagen blijven, konden ze niet optimaal profiteren van het eerdere puntverlies van koploper Barcelona.
Real Madrid en Atlético Madrid blijven zo in de race, maar laten na om de druk op de koppositie serieus op te voeren.