René van der Gijp Dreigt met Stoppen VI na Uitspraken van Johan Derksen: 'Dit is Onacceptabel

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 13:05
download
René van der Gijp is allesbehalve blij met de uitspraken die Johan Derksen maandagavond deed tijdens de uitzending van Vandaag Inside. In een interview met De Telegraaf uitte Van der Gijp fel zijn ongenoegen en trok hij zelfs een harde lijn: als Derksen zijn woorden niet terugneemt, zou dit wel eens de laatste aflevering van het populaire praatprogramma kunnen zijn.
Derksen noemde Vandaag Inside een "kutprogramma" en gaf aan dat zijn contract bij Talpa de enige reden is waarom hij nog altijd meedoet. Van der Gijp reageerde daarop in de uitzending door Derksen een "kinderachtige oude man" te noemen, en in het interview met De Telegraaf ging hij nog een stap verder. "Johan is een zure oude man, en als hij zijn woorden niet terugneemt, wil ik niet meer aan tafel zitten."
De uitspraken van Derksen hebben diepe indruk gemaakt op Van der Gijp, die de situatie vergelijkt met de woorden van voormalig gast Sander Schimmelpenninck. "Wat Johan zei over zijn eigen programma, is bijna net zo erg als toen Schimmelpenninck onze kijkers 'rechtse gekken' noemde," aldus een getergde Van der Gijp.
Laatste Uitzending?
De spanningen binnen het team van Vandaag Inside lopen hoog op. Van der Gijp stelt dat hij alleen door wil gaan met het programma als Derksen zijn uitspraken terugdraait. De toekomst van de show lijkt nu onzeker, en Van der Gijp geeft aan dat het voor hem ondenkbaar is om door te gaan onder de huidige omstandigheden.
Het contract van de VI-heren loopt in de zomer af, en Van der Gijp ziet weinig heil in verdere onderhandelingen als Derksen niet bijdraait. "Ik wil geen programma maken met iemand die zijn eigen show verafschuwt," aldus Van der Gijp. "Het wordt tijd dat we weer leuke televisie gaan maken, waar mensen blij van worden."