Santiago Giménez Drie Maanden Uitgeschakeld door Bovenbeenblessure

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 13:32
1024x576a 1
Santiago Giménez zal de komende drie maanden niet in actie komen voor Feyenoord. De spits liep zondag tijdens de 2-0 overwinning op NAC Breda een bovenbeenblessure op en werd per brancard van het veld gedragen. Uit medisch onderzoek blijkt nu dat de Mexicaanse international tot het nieuwe jaar aan de kant staat.
De 23-jarige Giménez viel na een half uur spelen uit zonder dat er een directe tegenstander bij betrokken was. Het team uit Rotterdam wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen, mede door een goal van zijn vervanger, Ayase Ueda. Voor de Japanse spits is het nu zijn kans om zich in de basis te bewijzen, terwijl ook Julián Carranza mogelijk meer speeltijd krijgt.
Giménez heeft dit seizoen indruk gemaakt met vier doelpunten in zeven wedstrijden, maar zal nu belangrijke wedstrijden in de Eredivisie en de Champions League moeten missen. De Mexicaan is pas in 2024 weer inzetbaar, waardoor hij onder meer de toppers tegen Ajax, AZ, en PSV moet overslaan.
In de Champions League zal Giménez niet meedoen tegen Girona, Benfica, Red Bull Salzburg, Manchester City en Sparta Praag. Feyenoord hoopt dat hij weer fit is voor de duels na de winterstop, wanneer onder andere Bayern München en Lille op het programma staan.
Feyenoord haalde Ueda vorig jaar al als mogelijke opvolger van Giménez, en met de komst van Carranza deze zomer heeft de club voldoende opties in de spitspositie. Toch is het verlies van Giménez een zware klap voor het team van Arne Slot, dat met hoge verwachtingen aan het seizoen begon.