Ronald de Boer verwacht geen directe basisplaats voor Klaassen bij Ajax, maar ziet hem als waardevolle teamspeler

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 11:55
1000000489
Ronald de Boer heeft zijn verwachtingen uitgesproken over de mogelijke terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax. Hoewel Klaassen bekendstaat als een harde werker die altijd consistent presteert, denkt De Boer niet dat hij direct voor een basisplaats zal worden gehaald. In een interview bij *Ziggo Sport* benadrukte De Boer dat Klaassen een speler is die een team beter maakt wanneer alles goed loopt, maar geen grote individuele verschilmaker is.

Klaassen als ideale teamspeler

Davy Klaassen, die eerder voor Ajax speelde en daar zijn debuut maakte in het eerste elftal, heeft volgens De Boer alle kwaliteiten die een team als Ajax nodig heeft. “Hij is iemand die nooit onder de maat presteert en altijd zijn inzet toont,” aldus De Boer. Vooral vanwege zijn ervaring en mentaliteit wordt zijn komst naar Ajax waarschijnlijk op prijs gesteld door trainer Francesco Farioli. “Farioli zal zijn komst zien zitten omdat Klaassen een type speler is die altijd werkt voor het team, ongeacht zijn rol binnen het elftal,” voegde De Boer eraan toe.

Geen directe basisplek, maar geen probleem

De Boer benadrukte dat hij niet verwacht dat Klaassen meteen in de basis zal staan bij Ajax. Hoewel hij een goede indruk heeft achtergelaten tijdens zijn trainingen en er een mondeling akkoord is bereikt over een eenjarig contract, ziet De Boer hem in eerste instantie als invaller. "Hij is geen jongen die stampij maakt als hij op de bank zit," zei de oud-Ajacied. Volgens De Boer begrijpt Klaassen de situatie en zal hij geduldig zijn kans afwachten. “Hij zal waarschijnlijk de tweede viool spelen, maar ik geloof wel dat hij een eerlijke kans krijgt van de trainer.”

Waarom Klaassen van waarde kan zijn voor Ajax

Ondanks dat Klaassen geen speler is die het verschil maakt in een moeilijk draaiend team, denkt De Boer dat hij in de huidige opstelling van Ajax wél van waarde kan zijn. "Als een team goed speelt en de dynamiek klopt, heb je echt een goede aan Davy Klaassen," verklaarde De Boer. Dit seizoen ziet hij Ajax beter functioneren als een team onder leiding van Farioli, en hij verwacht dat Klaassen daar goed in past door zijn vermogen om consistent bij te dragen en de rust te bewaren in moeilijke momenten.
Kortom, Davy Klaassen keert waarschijnlijk terug naar Ajax, niet als directe basispeler, maar als een belangrijke schakel die het team kan ondersteunen wanneer nodig. Met zijn ervaring en mentaliteit zal hij naar verwachting een rol spelen in de ploeg van Francesco Farioli, die Klaassen’s harde werk en professionaliteit waardeert.