Kritiek op Ajax tansferbeleid na komst Davy Klaassen

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 12:07
1000000491
Arno Vermeulen uitte bij NOS Studio Voetbal forse kritiek op de terugkeer van Davy Klaassen naar Ajax. Volgens Vermeulen is het aantrekken van de transfervrije middenvelder een teken van de mislukte transferperiode van technisch directeur Alex Kroes, die er niet in slaagde voldoende versterkingen binnen te halen.
Pierre van Hooijdonk deelt die kritiek echter niet. Hij vindt Klaassen een waardevolle speler die, ondanks dat hij waarschijnlijk niet meteen een basisplaats krijgt, door zijn inzet en mentaliteit belangrijk kan zijn voor trainer Francesco Farioli.
Vermeulen noemde de transfer een "noodmaatregel" en benadrukte dat het de zwakte van Ajax in de afgelopen transferperiode aantoont. Volgens hem had Ajax meer moeten doen om de selectie te versterken, in plaats van terug te vallen op oude bekenden zoals Klaassen. Van Hooijdonk daarentegen prees de professionaliteit van Klaassen en ziet hem als een voorbeeldfiguur in de kleedkamer. Hij voegde daaraan toe dat spelers zoals Klaassen en ook Wout Weghorst mogelijk om hun karakter zijn gehaald, ook al starten ze wellicht op de bank.
De mening van Vermeulen weerspiegelt een bredere zorg over de strategie van Ajax, terwijl Van Hooijdonk de nadruk legt op het toevoegen van ervaring en stabiliteit aan de selectie.