Steven Bergwijn Reageert Fel op Kritiek na Succesvol Debuut bij Al-Ittihad

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 11:34
1000000486
Steven Bergwijn heeft zijn succesvolle debuut bij Al-Ittihad opgeluisterd met twee assists en een overtuigende 7-1 overwinning op Al-Wehda. De voormalig Ajacied kreeg echter niet alleen lof, maar ook kritiek via sociale media. Toen een Instagram-gebruiker een sarcastische opmerking plaatste over het niveau van de Saoedische competitie, reageerde Bergwijn gevat: “Jij wel, pik. Jij wel.”
Bergwijn heeft de afgelopen tijd vaker te maken gehad met kritiek, vooral na zijn overstap naar de Saoedische competitie. Hij stond eerder deze maand ook al openlijk tegenover bondscoach Ronald Koeman, die had aangegeven dat de deur naar het Nederlands elftal voorlopig dicht is voor de vleugelspeler. Bergwijn liet toen al zijn ongenoegen blijken, en ook na zijn debuut werd hem opnieuw gevraagd naar zijn kansen bij Oranje.

Reactie op Oranje en Saoedi-Arabië

Bergwijn gaf na de wedstrijd duidelijk aan dat hij het niet eens is met het oordeel dat het niveau in Saoedi-Arabië te laag zou zijn om in aanmerking te komen voor Oranje. “Dat denken ze daar,” zei Bergwijn in een interview met een Saoedische televisiezender. Hij voegde daar nog aan toe: “Misschien moeten ze eerst komen kijken en dan pas praten.” Hiermee deelde hij een subtiele sneer uit aan Koeman en degenen die twijfelen aan zijn keuze voor Al-Ittihad.
Ondanks de kritiek is Bergwijn tevreden over zijn overstap naar Al-Ittihad en prijst hij de passie van de supporters. “De fans van Al-Ittihad zijn echt gek. Ze juichen ons negentig minuten lang toe en ik voelde me direct thuis,” vertelde hij enthousiast. Voordat hij bij de club tekende, had Bergwijn al wat onderzoek gedaan naar de club en de cultuur, inclusief de fanliederen die hij via YouTube had ontdekt. "De taal begrijp ik nog niet, maar ik zag meteen hoe geweldig de fans zijn."

Toekomst bij Oranje Onzeker

Met de deur naar het Nederlands elftal voorlopig gesloten, blijft het afwachten of Bergwijn met zijn prestaties in Saoedi-Arabië de meningen kan veranderen. Zijn sterke debuut bij Al-Ittihad en de uitspraken na de wedstrijd laten zien dat hij gemotiveerd is om zijn critici ongelijk te bewijzen, zowel binnen als buiten Nederland.