PSV onderuit bij Juventus: Dure fouten zorgen voor 3-1 nederlaag

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 20:52
image
PSV Eindhoven kon de goede vorm uit de Eredivisie niet doortrekken naar de Champions League en verloor kansloos met 3-1 van Juventus. De Eindhovenaren begonnen nog sterk met kansjes voor Guus Til en Joey Veerman, maar zagen Juventus snel toeslaan met een schitterend doelpunt van Kenan Yildiz.
Niet veel later verdubbelde Weston McKennie de score na balverlies van PSV, waardoor de Italianen comfortabel de leiding namen. In de tweede helft vergrootte Juventus via Nicolás González de voorsprong naar 3-0. Ondanks wat offensieve wissels en een doelpunt van invaller Ismael Saibari, kon PSV geen echte vuist maken tegen de ervaren ploeg uit Turijn.
Eerste helft: Juventus domineert na sterke openingsfase van PSV
PSV begon scherp aan het duel en probeerde via aanvallen van Til en Veerman de verdediging van Juventus onder druk te zetten. Echter, bij de eerste kans voor de Italianen was het meteen raak. Yildiz vond de ruimte en schoot prachtig raak in de verre kruising. PSV leek na die tegengoal het momentum volledig kwijt te zijn, wat resulteerde in meer druk van Juventus. Joël Drommel wist de schade nog enigszins te beperken met een fantastische redding, maar even later maakte McKennie er alsnog 2-0 van na slecht verdedigen door PSV.
Tweede helft: Juventus controleert, PSV spartelt tegen
Ook in de tweede helft bleef Juventus de betere ploeg. Na balverlies van Veerman was het Nicolás González die na een snelle aanval voor de 3-0 zorgde. Trainer Peter Bosz probeerde met aanvallende wissels, waaronder Ismael Saibari en Noa Lang, nog iets terug te doen, maar het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar. Saibari maakte in de slotfase nog wel de eretreffer voor PSV, maar het mocht niet baten. Juventus bleef eenvoudig overeind en PSV keert zonder punten terug naar Nederland.
Analyse: Slordigheden kosten PSV duur
PSV begon sterk, maar viel na de eerste tegengoal ver terug. De Eindhovenaren hadden te kampen met persoonlijke fouten, vooral van Veerman, die direct leidden tot de 3-0 achterstand. Ondanks de balbezitpercentages wist PSV nauwelijks kansen te creëren tegen de georganiseerde defensie van Juventus. Drommel behoedde PSV voor een grotere afstraffing, maar de conclusie is duidelijk: PSV moet zich herpakken voor de volgende Champions League-wedstrijd als het wil blijven meedoen in de groepsfase.
Conclusie: Kansloze avond voor PSV in Turijn
De 3-1 nederlaag tegen Juventus laat zien dat PSV, ondanks een goede start, nog stappen moet maken op Europees niveau. De slordigheden en het gebrek aan echte kansen maakten het verschil tegen een ervaren ploeg als Juventus. Met deze nederlaag zal PSV de komende wedstrijden vol aan de bak moeten om nog kans te maken op de volgende ronde.