Aston Villa begint Champions League-campagne met overtuigende 0-3 zege op Young Boys

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 21:05
1000000880
Aston Villa heeft zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen eenvoudig gewonnen van Young Boys. In Bern was het team van Unai Emery met 0-3 te sterk voor de Zwitsers. Youri Tielemans opende de score na een perfecte voorzet van Johan McGinn. Na een slordige fout in de verdediging van Young Boys legde Ollie Watkins de bal panklaar voor Jacob Ramsey, die eenvoudig de 0-2 binnenschoot. In de slotfase maakte Amadou Onana de 0-3 met een knap schot van buiten het strafschopgebied.
Bij Aston Villa had Lamar Bogarde een basisplaats, terwijl Ian Maatsen en Sil Swinkels op de bank begonnen. Young Boys kwam nauwelijks tot kansen, terwijl Aston Villa gecontroleerd en gedisciplineerd speelde. Een doelpunt van Ollie Watkins werd afgekeurd wegens hands, maar de Engelsen bleven de wedstrijd domineren. In de 86ste minuut besliste Onana de wedstrijd definitief met een afstandsschot, waardoor Aston Villa hun Champions League-seizoen op indrukwekkende wijze startte.
Young Boys kreeg in eigen huis weinig grip op de wedstrijd en zal een betere prestatie moeten neerzetten in hun volgende ontmoeting tegen FC Barcelona. Voor Aston Villa, dat in de volgende ronde thuis tegen Bayern München speelt, is deze overwinning een flinke boost.