Toekomst Ten Hag bij Manchester United onzeker: Van Nistelrooy op stand-by

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 19:33
c
Volgens The Guardian zal de toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United worden besproken tijdens een uitvoerende top in Londen, geleid door minderheidsaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe. Dinsdag wordt in de Britse hoofdstad mogelijk beslist of Ten Hag kan aanblijven als manager van de club. Mocht de Nederlandse coach zijn ontslag krijgen, dan staat clublegende en assistent-coach Ruud van Nistelrooy stand-by om tijdelijk de leiding over te nemen.

Ten Hag's situatie bij United

Ten Hag staat zwaar onder druk na een teleurstellende seizoensstart, waarin Manchester United na zeven wedstrijden slechts acht punten verzamelde en momenteel 14e staat in de Premier League. De club gaf deze zomer bijna 200 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar het team lijkt er niet beter op geworden. De slechte prestaties zorgen voor veel onzekerheid rondom de positie van de voormalige Ajax-coach.
Van Nistelrooy, die in het seizoen 2022/23 PSV Eindhoven coachte, werd afgelopen juli benoemd tot assistent-manager van Ten Hag. De voormalige spits, die in zijn tijd als speler 150 doelpunten maakte in 219 wedstrijden voor United, zou een populaire keuze zijn als interim-oplossing. Toch zou Van Nistelrooy zelf twijfels hebben over het tijdelijk overnemen van de ploeg, omdat dit gezien kan worden als een verraad aan zijn vriend en collega Ten Hag.

Vergadering over toekomst Ten Hag

De beslissing over het lot van Erik ten Hag valt naar verwachting tijdens een topbijeenkomst in Londen, waarbij Sir Jim Ratcliffe aanwezig zal zijn. Ratcliffe, die een minderheidsbelang in Manchester United bezit, speelt een belangrijke rol in de toekomstige koers van de club. Mocht besloten worden om Ten Hag te vervangen, dan zal United naar verwachting Van Nistelrooy inschakelen als tijdelijke coach, terwijl er gezocht wordt naar een permanente opvolger.
Ondertussen blijft de toekomst van Ten Hag onduidelijk. De volgende wedstrijd van Manchester United staat gepland op 19 oktober, wanneer de ploeg het opneemt tegen Brentford. Het is nog maar de vraag of Ten Hag dan nog aan het roer zal staan.

Kritiek en druk op Ten Hag

Het slechte begin van het seizoen, ondanks de flinke investeringen in de transferperiode, heeft geleid tot toenemende kritiek op Ten Hag. De verwachtingen waren hooggespannen, zeker na de successen die hij boekte met Ajax. Het vertrek van enkele sterspelers, de wisselvallige prestaties en de vele blessures hebben echter bijgedragen aan een chaotisch begin van het seizoen voor de Nederlandse coach.
Hoewel Ruud van Nistelrooy een populaire keuze zou zijn voor een tijdelijke rol, is hij zich bewust van de complexiteit van de situatie. De voormalig spits zou niet zomaar zijn mentor willen vervangen, vooral niet gezien de langdurige plannen die beide mannen hadden voor de club.

Wat nu voor United?

Wat de toekomst brengt voor Manchester United en Erik ten Hag is nog ongewis. De situatie zal afhangen van de uitkomst van de vergadering op dinsdag. Voorlopig is Van Nistelrooy op stand-by, maar zelfs een geliefde clublegende als hij kan waarschijnlijk niet in zijn eentje de diepere problemen van de club oplossen. Het wachten is op de volgende stap van de clubleiding, terwijl de supporters hopen op stabiliteit en verbetering.