PSV meldt recordomzet van 152 miljoen euro en financiële comeback

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 18:25
cid137650 1728307193776 240505pz12738 4
Het gaat niet alleen op sportief, maar ook op financieel vlak uitstekend in Eindhoven. PSV heeft maandag namelijk zeer rooskleurige jaarcijfers gepresenteerd, met een recordomzet van ruim 152 miljoen euro. Het seizoen waarin PSV haar 110-jarig bestaan en de 25ste landstitel vierde, is ook financieel een succes geworden, met bijna 10 miljoen euro winst en een stijging van het eigen vermogen naar meer dan 40 miljoen euro.

Recordomzet en financieel herstel

PSV heeft het afgelopen boekjaar een recordomzet van 152 miljoen euro geboekt, wat mede te danken is aan het bereiken van de knock-outfase van de Champions League. Ook commercieel gezien heeft PSV een recordomzet behaald, en de club heeft goed werk geleverd op het gebied van merchandise. Het Philips Stadion was steevast uitverkocht, wat eveneens bijdroeg aan de inkomsten.
De uitgaande transfers van onder meer Ibrahim Sangaré (35 miljoen euro), Xavi Simons (4 miljoen euro) en Yorbe Vertessen (4,75 miljoen euro) hebben gezorgd voor een positief transferresultaat van 2,7 miljoen euro. Dankzij deze inkomsten is het eigen vermogen van PSV nu voor het eerst terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Vergelijking met concurrenten

Met een recordomzet van 152 miljoen euro kan PSV zich nu qua omzet weer meten met Ajax, dat eveneens een omzet van 152 miljoen euro draaide. Feyenoord blijft achter, met een omzet van 106,6 miljoen euro in het vorige boekjaar. Door de nettowinst van dit jaar is de financiële situatie van PSV weer terug op het niveau van voor de pandemie, met een eigen vermogen dat inmiddels meer dan 40 miljoen euro bedraagt. Hoewel dit nog steeds aanzienlijk lager is dan het eigen vermogen van Ajax (226,4 miljoen euro), overtreft het wel dat van Feyenoord (7,6 miljoen euro).

Blik op de toekomst en noodzaak van transfers

Voor komend seizoen ziet de financiële prognose van PSV er wederom rooskleurig uit, mede dankzij plaatsing voor de Champions League. Toch hint de club op extra uitgaande transfers om een positief resultaat te realiseren. De transfers van Jordan Teze en Jason van Duiven zijn volgens de club nog onvoldoende om de afschrijvingskosten te dekken. De ambitie van PSV is om ook dit seizoen een nettowinst te realiseren en het eigen vermogen verder te versterken.
Ondanks dat er nog een grote uitgaande transfer nodig is, blijft PSV optimistisch over het behalen van een positief financieel resultaat, waardoor de club de financiële stabiliteit verder kan verbeteren.