Turkije verslaat Montenegro en staat bovenaan in Nations League-groep

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 23:01
dlbeatsnoopcom 3000 m31rhkpw0n
Turkije heeft vrijdagavond een verdiende zege geboekt in de Nations League. In Samsun werd Montenegro met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Irfan Can Kahveci. Met deze overwinning en het gelijkspel van Wales tegen IJsland (2-2) neemt Turkije afstand als koploper in de Nations League-poule, met zeven punten. Wales staat tweede met vijf punten, IJsland derde met vier punten, en Montenegro staat puntloos onderaan.

Dominant Spel, Weinig Beloning

Turkije begon de wedstrijd met twee in Nederland geboren spelers in de basis: Ferdi Kadioglu en Orkun Kökçü. De Turken waren vanaf het eerste fluitsignaal dominant en kregen in de eerste helft meerdere kansen op de openingstreffer. Onder anderen Hakan Çalhanoglu, Arda Güler, Baris Alper Yilmaz, Kökçü en Merih Demiral wisten het net echter niet te vinden. Veel van deze kansen werden gestopt door Igor Nikic, de doelman van Montenegro, die in totaal vijf reddingen maakte voor rust.
Na de rust bleef Turkije druk zetten. Kökçü was wederom dicht bij de 1-0 toen hij met een schot van buiten het strafschopgebied de paal raakte, en de rebound van Arda Güler ging over. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de Turken zouden scoren.

Kahveci Breekt de Ban

Twintig minuten voor tijd viel dan eindelijk de bevrijdende treffer. Kenan Yildiz raakte opnieuw de paal, maar dit keer was het invaller Irfan Can Kahveci die de rebound simpel kon binnentikken: 1-0. Montenegro bleek niet meer bij machte om iets terug te doen, en zo hield Turkije de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal.
Met deze overwinning heeft Turkije zichzelf stevig aan de kop van de Nations League-groep gezet en kijkt het met vertrouwen vooruit naar de komende wedstrijden.