Uniek eerbetoon: Cristiano Ronaldo vereeuwigd op Portugese euromunt van 7 euro

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 22:01
knipsel
Portugal zet een ongekende stap door euromunten uit te brengen met het gezicht van Cristiano Ronaldo. Hiermee wil het land de uitzonderlijke prestaties en impact van de 39-jarige aanvaller eren. De munt, die daadwerkelijk een wettig betaalmiddel wordt, is een primeur en was tot nu toe vooral voorbehouden aan staatshoofden.
Ronaldo bereikte onlangs twee bijzondere mijlpalen. Hij werd de eerste persoon ooit met één miljard volgers op sociale media en maakte zijn 900e professionele doelpunt tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Kroatië (2-1 winst) op 5 september.
Als eerbetoon aan deze prestaties worden er nu euromunten geslagen met zijn beeltenis. De munt heeft een nominale waarde van zeven euro, een knipoog naar zijn iconische rugnummer 7. Vanwege de beperkte oplage zal de 'Ronaldo-euro' waarschijnlijk een gewild verzamelobject worden en mogelijk sterk in waarde stijgen.
Tot dusver speelde Ronaldo 214 interlands voor Portugal, waarin hij 132 keer scoorde. Zelfs op 39-jarige leeftijd is hij nog steeds een vaste waarde in het nationale elftal en blijft hij records breken.
Eerder werd het vliegveld van Madeira al naar Ronaldo vernoemd en heeft hij daar ook een eigen museum en standbeeld. Met de introductie van deze bijzondere euromunt wordt zijn status als nationale held verder bevestigd.