Voormalig Arsenal-spits Jay Emmanuel-Thomas gearresteerd voor poging tot smokkel van £600.000 aan cannabis

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 14:15
1000001378
Voormalig Arsenal-speler Jay Emmanuel-Thomas is gearresteerd in verband met een poging om £600.000 aan cannabis het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen.
Wat gebeurde er?
De 33-jarige Emmanuel-Thomas werd woensdag gearresteerd door de National Crime Agency (NCA) nadat de douane op Stansted Airport twee koffers met in totaal 60 kilo drugs onderschepte. De koffers kwamen vanuit Bangkok, Thailand, aan op 2 september. Emmanuel-Thomas is aangeklaagd voor het importeren van drugs van klasse B en zal donderdag voor de rechtbank in Carlisle verschijnen.
Het grotere plaatje
Naast Emmanuel-Thomas zijn er nog twee vrouwen gearresteerd en aangeklaagd in verband met het onderzoek. De NCA werkt nauw samen met de douane om betrokkenen bij drugscriminaliteit te stoppen.
Wist je dat?
David Phillips, senior onderzoeksambtenaar van de NCA, waarschuwde dat betrokkenheid bij smokkeloperaties grote risico’s met zich meebrengt. “We roepen iedereen die benaderd wordt voor smokkel op om goed na te denken over de gevolgen van hun daden,” aldus Phillips.
Wat nu?
Jay Emmanuel-Thomas, die zijn opleiding kreeg bij de jeugdacademie van Arsenal en vijf keer in het eerste elftal speelde, verliet de club in 2011. Hij speelde daarna voor verschillende clubs, waaronder QPR, Ipswich Town en MK Dons, en recentelijk Greenock Morton in Schotland. Hij sloot zich afgelopen zomer aan bij Morton na zijn vertrek bij Kidderminster Harriers.