Zirkzee in de basis: Koeman moet puzzelen met Oranje tegen Hongarije

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 18:43
dlbeatsnoopcom 3000 psshgnwrz2
Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond tegen Hongarije in de Nations League. Bondscoach Ronald Koeman moet echter flink improviseren, nu hij door blessures niet over een aantal vaste namen kan beschikken. De pers was vooral nieuwsgierig naar de invulling van de voorhoede, maar Koeman hield zijn kaarten nog dicht tegen de borst.

Problemen op het middenveld

Door de afwezigheid van Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Joey Veerman heeft Koeman een puzzelstuk te leggen op het middenveld. De verwachting is dat Ryan Gravenberch, die momenteel in bloedvorm verkeert bij Liverpool, de basis zal starten. Daarnaast zullen ook Tijjani Reijnders en Quinten Timber naar verwachting een plek in de basiself krijgen om het middenveld te vormen.

Zirkzee als spits en wijzigingen in de verdediging

Ronald Koeman heeft zijn basisopstelling voor het Nations League-duel in en met Hongarije bekendgemaakt. Joshua Zirkzee krijgt de kans als aanvalsleider, terwijl Brian Brobbey op de bank begint. Zirkzee's goede prestaties in eerdere interlands hebben Koeman doen besluiten hem de voorkeur te geven.
In de verdediging keert Stefan de Vrij terug in het hart van de defensie, samen met Virgil van Dijk. Denzel Dumfries en Micky van de Ven completeren de achterhoede. Van de Ven vervas, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.ngt de geblesseerde Nathan Aké op de linksbackpositie.
Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.