Ajax begint Europa League-campagne overtuigend met 4-0 overwinning op Besiktas

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 22:54
ajax besiktas 66f5b9bf12eca
Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League overtuigend gewonnen. De Amsterdammers waren in eigen huis met 4-0 te sterk voor Besiktas. Mika Godts was tweemaal trefzeker, terwijl Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor de andere doelpunten voor hun rekening namen. De ploeg van trainer Francesco Farioli domineerde de wedstrijd van begin tot eind, en liet Besiktas geen moment in de wedstrijd komen.

Ajax start sterk en neemt de leiding

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog gewaarschuwd voor het ongeslagen Besiktas van trainer Giovanni van Bronckhorst, maar in de Johan Cruijff ArenA was daar weinig van te zien. Ajax begon sterk en zette de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk. Al snel volgde de eerste kans toen Brian Brobbey Kenneth Taylor vrij voor doelman Mert Günok zette, maar Taylor wist de bal niet goed te raken.
Na enkele dreigende momenten van onder meer Mika Godts en Fitz-Jim, nam Ajax na een halfuur spelen de verdiende voorsprong. Een slechte uittrap van Günok werd onderschept door Ajax, waarna Taylor goed doorkwam aan de linkerkant. Zijn voorzet bleef hangen in het strafschopgebied, waar Fitz-Jim attent was en de bal binnentikte: 1-0.

Tweede helft: Ajax loopt uit

In de tweede helft bracht Van Bronckhorst spits Ciro Immobile, maar dat maakte weinig verschil voor het spelbeeld. Ajax bleef de bovenliggende partij en verdubbelde al snel de voorsprong. Na goed werk van Bertrand Traoré schoot Godts zijn eerste van de avond binnen: 2-0. Traoré raakte kort daarna nog de paal, maar even later zorgde Taylor voor de derde treffer met een prachtige aanval: 3-0.
Besiktas wist geen enkele vuist te maken en schoot zelfs niet één keer op doel. Godts zette de kers op de taart door zijn tweede doelpunt van de avond te scoren na een fraaie voorzet van Christian Rasmussen, waarmee hij de eindstand op 4-0 bepaalde.

Ajax domineert en kijkt vooruit

Met deze ruime overwinning beleeft Ajax een sterke start in de Europa League. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Slavia Praag, terwijl Besiktas in eigen huis Eintracht Frankfurt ontvangt.