Henderson legt woordenwisseling met Traoré uit na 4-0 zege: ‘Dit houdt iedereen scherp

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 23:37
1976107381
Jordan Henderson is trots op de prestatie van Ajax na de overtuigende 4-0 zege op Besiktas in de Europa League. Toch was er tijdens de wedstrijd een kort moment van spanning tussen de aanvoerder en Bertrand Traoré, wat leidde tot een woordenwisseling op het veld. Voor de camera van Ziggo Sport legt Henderson uit wat er gebeurde.
"Dit is heel mooi. We hebben vanaf de eerste minuut goed gespeeld en dan haal je ook een mooi resultaat," zegt een tevreden Henderson na afloop van de wedstrijd. "We waren comfortabel en meestal de dominante ploeg. Het is ook belangrijk dat we geen tegengoals hebben gekregen."

"We waren de betere ploeg"

Henderson benadrukt dat Ajax over het hele veld superieur was aan Besiktas. "Deze wedstrijd hebben we overal op het veld gewonnen. We waren beter aan de bal, koelbloedig voor het doel en verdedigden als team. We waren grotendeels de betere ploeg en we kregen dan ook de verdiende drie punten."

Woordenwisseling met Traoré

Tijdens de tweede helft, bij een 3-0 stand, ontstond er een korte woordenwisseling tussen Henderson en Traoré. "Als je me hebt zien spelen door de jaren heen, dan weet je dat dit voor mij normaal is," lacht Henderson. Hij ontkent dat er iets serieus aan de hand was. "Na het fluitsignaal sprongen we gelijk in elkaars armen. Het blijft wel voetbal. 3-0 voor staan is prima, maar met één tegengoal kan de wedstrijd al omdraaien."
Henderson ziet het als een manier om iedereen scherp te houden: "We moeten altijd alert en scherp zijn. Soms helpt een discussie om dat te benadrukken. Het houdt het team scherp."