Ajax boekt moeizame uitzege bij RKC, Ihattaren maakt rentree na twee jaar

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 18:45
70800080 bsr agency
Ajax heeft zondag zijn eerste uitoverwinning van het Eredivisie-seizoen geboekt door met 0-2 te winnen van RKC Waalwijk. De Amsterdammers hadden grote moeite met de hekkensluiter, maar dankzij invallers Bertrand Traoré en Mika Godts gingen de drie punten toch mee naar Amsterdam. Bij RKC maakte Mohamed Ihattaren zijn langverwachte rentree in het Nederlandse voetbal.

Farioli wijzigt basiself flink Francesco

Farioli besloot zijn basiself op meerdere posities aan te passen na de overtuigende 4-0 zege op Besiktas. Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim begonnen op de bank, terwijl Christian Rasmussen en Jaydon Banel voorin de voorkeur kregen boven Mika Godts en Bertrand Traoré. De afwezigheid van Anton Gaaei en Wout Weghorst vanwege blessures was een extra aderlating voor de Amsterdammers.

Weinig kansen voor rust

Ajax had vanaf het begin van de wedstrijd veel balbezit, maar wist daar weinig mee te doen. De ploeg van Farioli creëerde amper kansen tegen het verdedigende RKC, dat compact speelde en de ruimtes klein hield. De grootste kans voor de rust kwam op naam van Branco van den Boomen, die een vrije trap tegen de paal schoot. De ploegen gingen met 0-0 de kleedkamers in.

Invallers maken het verschil

Ook na rust bleef Ajax worstelen om tot grote kansen te komen. Het spel van de Amsterdammers was voorspelbaar en weinig dreigend. Pas na de invalbeurten van Chuba Akpom, Bertrand Traoré en Mika Godts begon Ajax gevaarlijker te worden. In de 76e minuut was het Traoré die uit een rebound de 0-1 binnenschoot, nadat Davy Klaassen eerder de paal had geraakt.

Rentree Ihattaren, Ajax beslist het duel

In de 80e minuut was er een bijzonder moment toen Mohamed Ihattaren zijn debuut maakte voor RKC. De 22-jarige spelmaker speelde zijn eerste officiële wedstrijd sinds mei 2022, dit keer tegen zijn oude club Ajax. Zijn invalbeurt kon echter niet voorkomen dat RKC in de blessuretijd de definitieve 0-2 om de oren kreeg, toen Mika Godts de wedstrijd besliste.

Stand Eredivisie

Ajax stijgt door de overwinning naar de vijfde plek in de Eredivisie met tien punten uit vijf wedstrijden. RKC blijft zonder punten onderaan bungelen met zeven nederlagen op rij.