Weghorst mist duel tegen RKC door hamstringklachten, Farioli rouleert vanwege vermoeidheid

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 16:44
gyply nxwaaaifk 1
Francesco Farioli heeft vertrouwen in de elf spelers die hij zondagmiddag het veld opstuurt tegen RKC Waalwijk. De trainer van Ajax maakt vier wijzigingen ten opzichte van het Europa League-duel met Besiktas en ziet dat niet als een risico.
"Het is belangrijk om onze spelers fris te houden, fysiek én mentaal," vertelde Farioli voor de wedstrijd aan ESPN. "We spelen al sinds het begin van het seizoen twee wedstrijden per week. Soms moet je dan maatregelen nemen om overbelasting te voorkomen." Hierdoor starten Davy Klaassen, Branco van den Boomen, Christian Rasmussen en Jaydon Banel in Waalwijk.
Weghorst ontbreekt wegens lichte blessure Opvallend is de afwezigheid van Wout Weghorst in de selectie. "Hij voelde een lichte spanning in zijn hamstring tijdens de wedstrijd tegen Besiktas. We willen geen risico nemen, maar het is niets ernstigs. Waarschijnlijk is hij donderdag weer beschikbaar," legt Farioli uit.
Ondanks de wijzigingen wil de Italiaanse trainer geen concessies doen aan het spel van Ajax. "We moeten winnen en ik geloof dat dit de beste opstelling is om dat te doen. We hebben vertrouwen in de groep. Het is een kwestie van slim omgaan met de bal, want RKC zet hoog druk."
Aanpassing in speelstijl Farioli benadrukt dat Ajax bezig is met het perfectioneren van hun speelstijl. "We willen aanvallen, zowel met als zonder bal. Het is niet genoeg om in één fase van de wedstrijd goed te zijn. Het moderne voetbal vraagt dat je alle fases beheerst. Soms verdedig je lager, soms zet je hoog druk. Dit is weer een stap in dat proces."