Groot Alarm: Tientallen Vitesse-Supporters Onwel in Bussen na Wedstrijd, Hulpdiensten Massaal Ingezet

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 18:52
download 4
Na de wedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse zijn meerdere Vitesse-supporters onwel geworden tijdens de terugreis naar Arnhem. De situatie escaleerde snel, waardoor meer dan tien ambulances naar het Gelredome werden gestuurd om de getroffen fans op te vangen.
Groot Alarm en GRIP1 afgekondigdRond 18.00 uur werd groot alarm geslagen, nadat meerdere supporters ziek of onwel werden in de bussen op weg naar Arnhem. Omdat de oorzaak van de onwelwordingen nog onduidelijk is, werd er opgeschaald naar GRIP1, wat betekent dat er extra coördinatie en inzet van hulpdiensten nodig was. Diverse brandweerploegen en ambulances zijn ingezet om de situatie onder controle te krijgen.
Brandweer doet onderzoekDe brandweer voert op dit moment metingen uit in de bussen om de oorzaak van de onwelwordingen te achterhalen. Er zijn speculaties onder betrokken supporters op X dat de onwelwordingen mogelijk veroorzaakt zijn door gassen van een rookbom.
De hulpdiensten blijven ter plaatse om de situatie te onderzoeken en verdere hulp te bieden aan de getroffen supporters.