Ajax maakt opstelling bekend voor Europa League-duel met Besiktas: Brobbey en Baas in de basis

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 20:01
d17b830ed8ccb2a609c51425018678cf
De opstelling van Ajax voor het Europa League-duel tegen Besiktas is bekend. Trainer Francesco Farioli voert twee wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Brian Brobbey vervangt Wout Weghorst in de spits, terwijl Youri Baas terugkeert na blessureleed en de plaats van Ahmetcan Kaplan inneemt. Het duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA en begint om 21:00 uur. De wedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport.
In de defensie wordt Remko Pasveer beschermd door een viermanslinie bestaande uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato, en Baas. Kaplan, die tegen Go Ahead Eagles speelde, keert terug naar de bank.
Het middenveld wordt geleid door aanvoerder Jordan Henderson, met Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor aan zijn zijde. Bertrand Traoré en Mika Godts moeten vanaf de vleugels zorgen voor aanvallende impulsen en Brobbey van goede voorzetten voorzien. Weghorst, die eerder in de spits stond, begint op de bank tegen zijn oude club Besiktas.
Na het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles in Deventer, waarin Ajax niet verder kwam dan een 1-1, hoopt de ploeg zich te herpakken. "De frustratie was groot na afloop," zei Farioli op de persconferentie. "We wilden er alles aan doen om drie punten te halen. Maar je wint geen wedstrijd op basis van de historie van de club of de naam Ajax."
Farioli benadrukte het belang van zelfreflectie. "We moeten kritisch naar onszelf kijken. Op slechte avonden moet je niet al te slecht zijn. Dat is wat een goed team onderscheidt."

Besiktas-opstelling: verrassingen in de basis

Bij Besiktas beginnen enkele grote namen zoals Ciro Immobile verrassend op de bank. De Turkse topclub, onder leiding van trainer Giovanni van Bronckhorst, zet in op de zeventienjarige spits Mustafa Hekimoglu in de aanval. Besiktas, momenteel tweede in de Süper Lig, versterkte zich afgelopen zomer met spelers zoals João Mario, Rafa Silva, en Gabriel Paulista.
Farioli, die tussen 2020 en 2023 actief was in Turkije, is bekend met Besiktas. "Ik ken de club goed, ze doen altijd mee voor de titels," zei de trainer. "Hoewel ze nu veel andere spelers hebben, blijft hun niveau hoog."

Opstellingen:

Ajax:
Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Fitz-Jim, Henderson, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts.
Besiktas:
Günok; Svensson, Uduokhai, Gabriel Paulista, Masuaku; Al-Musrati, Jean Onana; Rafa Silva, Gedson Fernandes, Rashica; Hekimoglu