Ajax met vier wijzigingen tegen RKC Waalwijk: Van den Boomen en Klaassen in de basis

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 15:42
1000000654
Na de overtuigende 4-0 overwinning op Besiktas, staat Ajax zondagmiddag opnieuw voor een uitdaging in de Eredivisie. Om 16:45 uur trapt de ploeg van trainer Francesco Farioli af in Waalwijk tegen RKC. De Amsterdammers treden met vier wijzigingen aan ten opzichte van het duel eerder deze week in Europa.

Vier nieuwe namen bij Ajax

Farioli heeft op het middenveld Davy Klaassen en Branco van den Boomen in de basis geposteerd. Zij nemen de plekken in van Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim, die beide op de bank starten. Ook in de aanval zijn er wijzigingen: Christian Rasmussen neemt de positie op rechtsbuiten over van Bertrand Traoré, terwijl Jayden Banel op de linkervleugel begint, ten koste van Mika Godts. Spits Brian Brobbey behoudt zijn plek in de punt van de aanval.

Achterin houdt Farioli vast aan dezelfde verdediging

De verdediging van Ajax blijft ongewijzigd. Remko Pasveer staat zoals verwacht onder de lat, met Devyne Rensch en Jorrel Hato op respectievelijk de rechts- en linksbackposities. Het centrale duo wordt gevormd door Josip Sutalo en Youri Baas. Anton Gaaei en Gastón Ávila ontbreken nog steeds vanwege blessures.

Blik op het middenveld en aanval

Het middenveld wordt naast Klaassen en Van den Boomen aangevoerd door Kenneth Taylor, de enige middenvelder die zijn plek behoudt ten opzichte van het duel met Besiktas. In de voorhoede blijft Brobbey de eerste keuze als spits, terwijl de flankspelers vandaag nieuw zijn: Rasmussen en Banel maken de aanval compleet.

Ihattaren bij RKC-selectie

Een opvallend detail is de mogelijke deelname van Mohamed Ihattaren bij RKC Waalwijk. De voormalig Ajacied kan uitgerekend tegen zijn oude club zijn debuut maken voor de Brabanders.