Antwerp vs Beerschot gestaakt na chaos: Dirk Kuyt’s ploeg zwaar onderuit en supportersrellen

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 15:55
download
De stadsderby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot is voor Beerschot-trainer Dirk Kuyt uitgelopen op een complete ramp. De bezoekers werden met 4-0 op de pijnbank gelegd door onder andere Vincent Janssen en Tjaronn Chery, waarna de wedstrijd voortijdig werd stilgelegd door supportersrellen.
De derby stond op voorhand al onder hoogspanning, mede door dreigementen van de harde kern van Beerschot. Zij hadden vooraf aangekondigd de wedstrijd te zullen verstoren als de ploeg opnieuw een zware nederlaag zou lijden. Ondanks deze dreigementen waren uitsupporters gewoon welkom in het Bosuilstadion, en werden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen om incidenten te voorkomen.
Beerschot, momenteel hekkensluiter in de Belgische competitie, hield het aanvankelijk nog vol zonder tegendoelpunt. In de 28e minuut was het echter raak voor de thuisploeg: Jacob Ondrejka scoorde na een knap hakje van Vincent Janssen. Na de rust ging het echter snel bergafwaarts voor de bezoekers. Tjaronn Chery verdubbelde de voorsprong van Antwerp met een fraaie treffer, en maakte twee minuten later opnieuw een doelpunt. Kort daarna zorgde Vincent Janssen voor de 4-0, wat voor de Beerschot-supporters de druppel bleek.
De frustraties bij het uitvak namen toe, en brandende fakkels werden massaal richting het veld gegooid. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt de wedstrijd te staken met nog twintig minuten te spelen. Na een korte pauze van vijftien minuten werd het duel hervat, maar al snel ging het opnieuw mis. Weer werd vuurwerk gegooid vanaf het uitvak, waarna de scheidsrechter besloot om de wedstrijd definitief stil te leggen.