Frenkie de Jong's salaris bij Barça is 19 miljoen per jaar, Lewandowski de bestbetaalde met 32 miljoen

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 15:07
robert lewandowski frenkie de jong
Frenkie de Jong heeft recentelijk de geruchten over zijn salaris bij FC Barcelona ontkend. Waar eerder werd gespeculeerd dat de middenvelder een jaarlijks salaris van 37 miljoen euro bruto zou ontvangen, benadrukte De Jong dat dit cijfer onjuist is. De Catalaanse krant Sport bevestigt zijn woorden en geeft inzicht in zijn daadwerkelijke verdiensten.

Echte cijfers van De Jong's salaris

Volgens Sport verdient De Jong in werkelijkheid 19 miljoen euro bruto per jaar bij Barcelona. Daarnaast heeft hij recht op een loyaliteitsbonus van 4,2 miljoen euro, wat zijn vaste salaris voor het seizoen 2024/2025 op een totaal van 23,2 miljoen euro brengt. Deze bonus is een compensatie voor achterstallige betalingen tijdens de coronaperiode, waarin De Jong instemde met een tijdelijke salarisverlaging om de club te helpen.

Variabele beloningen op basis van prestaties

Naast zijn vaste salaris kan De Jong nog eens 2 miljoen euro extra verdienen, afhankelijk van zijn speelminuten. Om in aanmerking te komen voor deze bonus, moet de middenvelder in minstens zestig procent van de wedstrijden spelen dit seizoen. Echter, gezien zijn huidige enkelblessure, is het onzeker of hij deze drempel zal halen. Vorig seizoen miste De Jong de bonus vanwege soortgelijke blessures.

Verschil met geruchten in de media

De Jong uitte zijn frustratie over de foutieve berichten die circuleren over zijn salaris. Er zou maar liefst 14 miljoen euro verschil zijn tussen wat er wordt gezegd en wat hij daadwerkelijk verdient. “Het klopt gewoon niet,” verklaarde De Jong in een interview. Sport ondersteunt deze uitspraken door de werkelijke cijfers te presenteren en benadrukt dat het genoemde bedrag van 37 miljoen euro niet overeenkomt met de realiteit.

Lewandowski de best verdienende speler van Barça

Hoewel De Jong een van de grootverdieners is binnen de club, is hij niet de best betaalde speler. Die titel gaat naar Robert Lewandowski, die momenteel 32 miljoen euro per jaar verdient. Zijn salaris werd in zijn eerste seizoen verlaagd om te voldoen aan de Fair Play-regels, maar de Poolse aanvaller ontvangt nu het geld dat hij in die periode misliep.