Ajax start met Chuba Akpom in de spits tegen Fortuna Sittard; Brian Brobbey geblesseerd

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 19:23
akpom scoort weer voor ajax na catastrofale periode heb me eenzaam gevoeld
Wout Weghorst en Davy Klaassen beginnen op de bank; Remko Pasveer opnieuw eerste doelman
Ajax begint woensdagavond met Chuba Akpom in de spits tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Trainer Francesco Farioli had dinsdag op de persconferentie nog aangegeven dat Brian Brobbey zou starten, maar de spits moet afzeggen vanwege een blessure die hij opliep tijdens de training. Wout Weghorst zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de Amsterdammers en begint op de bank, net als Davy Klaassen, die dinsdag officieel terugkeerde bij Ajax.
Ongewijzigde defensie en terugkeer Wijndal
Farioli kiest onder de lat opnieuw voor Remko Pasveer. De veertigjarige doelman is dit seizoen de eerste keuze en behoudt zijn plek onder de lat. In de verdediging voert de trainer geen wijzigingen door. Devyne Rensch speelt als rechtsback, terwijl Josip Šutalo en Youri Baas het centrale duo vormen. Jorrel Hato start als linksback. Owen Wijndal keert terug in de selectie na een periode bij Jong Ajax en zit weer bij het eerste elftal.
Vertrouwd middenveld met Henderson als aanvoerder
Op het middenveld kiest Farioli voor de inmiddels bekende namen. Aanvoerder Jordan Henderson begint op de zespositie en vormt het middenveld met Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor. Davy Klaassen, die recent weer Ajacied is geworden, begint op de bank. Ook Benjamin Tahirovic zit bij de selectie. Hij werd tijdens de transferperiode naar Jong Ajax gestuurd en mocht uitkijken naar een nieuwe club, maar is nu weer aangesloten bij het eerste elftal.
Aanval met Akpom, Godts en Traoré
In de voorhoede start Chuba Akpom in de spits, waardoor Wout Weghorst op de bank begint. Mika Godts neemt de positie van linksbuiten in, terwijl Bertrand Traoré als rechtsbuiten start. Ajax trapt woensdagavond om 20.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA tegen Fortuna Sittard.