Frenkie de Jong dichtbij rentree bij FC Barcelona na blessure

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 17:48
1000001271
Nederlandse middenvelder traint weer mee en kan mogelijk volgende week al spelen
Frenkie de Jong lijkt spoedig zijn rentree te kunnen maken bij FC Barcelona. De middenvelder deed maandag voor het eerst in lange tijd deels mee aan de groepstraining. Volgens het Spaanse medium Sport wordt verwacht dat hij volgende week het groene licht krijgt om weer te spelen, mits hij deze week de volledige groepstrainingen pijnvrij kan voltooien.
Blessure sinds april
De Jong raakte in april geblesseerd aan zijn enkel na een harde tackle van Federico Valverde tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid. Hoewel hij aanvankelijk hoopte het EK te kunnen halen, moest hij dat plan noodgedwongen laten varen.
Keuze voor natuurlijk herstel
De verwachting was dat De Jong snel zou aansluiten bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar aanhoudende klachten verhinderden dit. De clubartsen adviseerden een operatie, maar De Jong en zijn entourage kozen voor een natuurlijk herstel. De afgelopen tijd trainde hij individueel, maar nu hij zich beter voelt, heeft hij de groepstraining hervat.
Cruciale week
Deze week is beslissend voor de Oranje-international. Als hij erin slaagt de volledige groepstrainingen pijnvrij mee te doen, kan hij mogelijk volgende week al terugkeren in de wedstrijdselectie. Op beelden van FC Barcelona is te zien hoe een lachende De Jong applaus krijgt van zijn teamgenoten.
Ook Ansu Fati terug op het veld
Naast De Jong heeft ook Ansu Fati de groepstraining hervat na een voetblessure. Het Champions League-duel van donderdagavond tegen AS Monaco komt nog te vroeg voor beide spelers. Als alles volgens plan verloopt, kan De Jong mogelijk komende woensdag al meespelen wanneer Barcelona het thuis opneemt tegen Getafe. Zo niet, dan is de uitwedstrijd tegen Osasuna volgende week zaterdag een realistisch doel.
Opsteker voor trainer Hansi Flick
Voor trainer Hansi Flick is de aanstaande rentree van De Jong een flinke opsteker. De Duitse oefenmeester moet nog maanden wachten op de terugkeer van de zwaar geblesseerde Marc Bernal, terwijl Gavi eind oktober of begin november wordt verwacht. Daarnaast staat Dani Olmo nog ruim een maand aan de kant.