Ajax Vrouwen-trainer Hesterine de Reus onder vuur na opmerkelijke uitspraken over Champions League

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 14:29
screenshot 2024 09 29 at 135253png
Hesterine de Reus, trainer van de Ajax Vrouwen, heeft met een opvallende uitspraak voor de camera van ESPN flink wat opzien gebaard. De coach van de Amsterdamse vrouwenploeg gaf aan dat ze het ‘stiekem wel fijn’ vindt dat Ajax zich dit seizoen niet heeft gekwalificeerd voor de Champions League. Deze uitspraak heeft voor veel kritiek gezorgd, zowel bij fans als in de media.

Misgelopen Champions League-ticket

Ajax Vrouwen slaagden er dit seizoen niet in om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Begin september verloren ze in de finale van de eerste kwalificatieronde met 0-1 van het Italiaanse Fiorentina, door een late treffer. Vorig seizoen wisten de Ajax Vrouwen nog verrassend de kwartfinales van de Champions League te halen.
Toen ESPN-verslaggever Sanne van Dongen vroeg hoe zuur het was om het prestigieuze toernooi te missen, gaf De Reus een onverwacht antwoord: "Niet zo heel erg zuur. Natuurlijk is het altijd vervelend als je verliest, maar we vinden de nationale competitie belangrijk. De Champions League zou een grote extra belasting zijn geweest met een dubbel programma. Heel stiekem vind ik het persoonlijk wel fijn dat we nu meer controle hebben over onze weekbelasting."

Een opvallende uitspraak van Ajax Vrouwen-trainer Hesterine de Reus over het mislopen van de Champions League. "Ik vind het fijn dat we nu zelf controle hebben over de belasting."

72
Reply

Kritische reacties op social media

De uitspraken van De Reus leidden direct tot verontwaardiging, met name op X (voorheen Twitter). Veel supporters reageerden verbaasd en boos op het door ESPN gedeelde videofragment. "Dit is genoeg reden voor ontslag," luidde een van de reacties. Een andere gebruiker schreef: "Een hallucinante uitspraak die getuigt van nul komma nul ambitie."

Wat een vrijblijvendheid en een totaal gebrek aan topsportinstelling. Maar wel voortdurend benadrukken vanuit een doorgeslagen gelijkheidsbeginsel dat ze dezelfde salarissen als de mannen moeten hebben.

ESPN NL
ESPN NL
@ESPNnl

Een opvallende uitspraak van Ajax Vrouwen-trainer Hesterine de Reus over het mislopen van de Champions League. "Ik vind het fijn dat we nu zelf controle hebben over de belasting."

172
Reply

Verbazing bij de media

Niet alleen supporters, maar ook mediaprofessionals reageerden kritisch. Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns gaf op X zijn mening: "Wat een vrijblijvendheid en een totaal gebrek aan topsportinstelling. Maar wel voortdurend benadrukken vanuit een doorgeslagen gelijkheidsbeginsel dat ze dezelfde salarissen als de mannen moeten hebben."

De Reus reageert op de kritiek

De Reus probeerde haar standpunt verder uit te leggen. "Ik begrijp dat mensen het opmerkelijk vinden, maar onze focus ligt dit seizoen op de nationale competitie. We bouwen opnieuw aan ons team. We hebben een mooie spelersgroep en ik ben ervan overtuigd dat we iedere week iets kunnen laten zien waar supporters voor naar het stadion komen."
Hoewel De Reus benadrukte dat het team zich opnieuw wil richten op succes in de competitie, lijkt de kritiek op haar uitspraken voorlopig niet te verstommen.