Frenkie de Jong rekent af met geruchten over salaris en operatie: 'Ik verdien geen 37 miljoen'

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 13:48
mga6653
Frenkie de Jong heeft in een openhartig interview met de clubkanalen van FC Barcelona afgerekend met geruchten rondom zijn salaris en een vermeende weigering om een enkeloperatie te ondergaan. De 27-jarige middenvelder staat dicht bij een rentree op het veld na een lange periode van blessures, maar heeft het afgelopen jaar meerdere keren zijn enkel geblesseerd.

Blessureleed en mentale impact

De Jong, die in april 2024 tijdens El Clásico opnieuw geblesseerd raakte aan zijn rechterenkel, heeft drie ernstige blessures aan dezelfde enkel opgelopen. Dit heeft niet alleen zijn fysieke herstel bemoeilijkt, maar heeft ook mentaal zijn tol geëist. "Drie blessures aan dezelfde enkel hebben me de nodige mentale trauma opgeleverd," geeft de voormalig Ajacied toe. "Maar ik krijg langzaamaan weer het vertrouwen terug om de bal hard in te spelen en agressief te tackelen."

Geruchten over operatie ontkracht

In het interview ging De Jong in op geruchten dat hij zou hebben geweigerd om een operatie te ondergaan, terwijl de medische staf van Barcelona dat wel zou hebben aangeraden. De middenvelder weerspreekt die berichten echter volledig. "Het is niet waar dat de club wilde dat ik een operatie deed en ik dat weigerde. Iedereen bij de club, de dokters en ikzelf waren het erover eens dat een operatie niet de beste optie was."

Misleidende informatie over salaris

Daarnaast rekende De Jong ook af met berichten in de Spaanse media die suggereren dat hij jaarlijks 37 miljoen euro verdient bij FC Barcelona. "Dat klopt niet. Het bedrag dat genoemd wordt, is ver weg van wat ik daadwerkelijk verdien. Het is heel frustrerend om zulke verhalen te horen, vooral omdat de club financieel al onder druk staat."
Op de weg terug naar het veldDe Jong geeft aan hard te werken om weer volledig fit te worden en kijkt ernaar uit om terug te keren op het veld en zijn team te helpen. "Het is frustrerend om zolang langs de kant te staan, maar ik ben bijna terug en ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan het team," aldus de middenvelder, die verwacht binnenkort weer in actie te kunnen komen.