FC Twente boekt moeizame zege op NAC Breda dankzij late strafschop van Van Wolfswinkel

Nieuws
zondag, 29 september 2024 om 16:28
aa
FC Twente heeft na het knappe gelijkspel bij Manchester United opnieuw de drie punten gepakt in de Eredivisie. In eigen huis wonnen de Tukkers met 1-0 van NAC Breda, hoewel het vertoonde spel allesbehalve overtuigend was.
De eerste helft bood weinig spektakel. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren en Twente leek het initiatief niet te kunnen pakken, ondanks enkele speldenprikken richting het doel van NAC. De defensie van de Bredase formatie hield stand en beide teams zochten zonder doelpunten de kleedkamers op.
Na de rust toonde NAC zich iets gevaarlijker, met een schot van spits Kacper Kostorz dat Twente-doelman Lars Unnerstall in de problemen bracht. De Duitser liet de bal bijna door zijn vingers glippen, maar wist deze nog net te keren.
De frustratie nam toe bij de bezoekers toen scheidsrechter Martin van den Kerkhof coach Carl Hoefkens geel gaf vanwege aanhoudend commentaar op zijn beslissingen.
Twente kreeg in de 71e minuut eindelijk het publiek achter zich. NAC-verdediger Kemper voorkwam ternauwernood een doelpunt door een gevaarlijke voorzet van de lijn te halen. Maar kort daarna beging verdediger Leo Greiml een overtreding in het strafschopgebied, wat leidde tot een penalty voor Twente. Ricky van Wolfswinkel stuurde de NAC-keeper de verkeerde kant op en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.
In de slotfase kwam Twente nog dichtbij een tweede treffer, maar NAC-doelman Lucas Bielica stond meerdere keren goed op zijn post. NAC slaagde er niet meer in om een slotoffensief op te zetten, waardoor de overwinning voor de Tukkers niet meer in gevaar kwam.
Met deze moeizame zege stijgt FC Twente naar de derde plek op de ranglijst. Promovendus NAC Breda blijft steken op de zestiende plaats in de Eredivisie.