Barcelona lijdt pijnlijke nederlaag tegen Monaco na vroege rode kaart voor Eric García

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 23:41
1000001531
FC Barcelona heeft in hun Champions League-opener een zware nederlaag geleden tegen AS Monaco.
De Catalaanse club moest het merendeel van de wedstrijd met tien man spelen na een rode kaart voor Eric García en verloor uiteindelijk met 2-1. Maghnes Akliouche opende de score voor Monaco, waarna supertalent Lamine Yamal de gelijkmaker verzorgde. Na rust maakte Monaco-spits George Ilenikhena het winnende doelpunt.
Monaco, met Jordan Teze op de bank, kreeg al vroeg in de wedstrijd een cadeau toen Marc-André Ter Stegen een mislukte pass gaf op Eric García. De verdediger kon niets anders doen dan Takumi Minamino neerhalen, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. De vrije trap die volgde leverde niets op, maar vijf minuten later was het alsnog raak. Akliouche sneed naar binnen en schoot knap raak in de korte hoek.
Barcelona rechtte snel de rug en via een mooie dieptepass werd Lamine Yamal bereikt. Het jonge talent trok naar binnen en schoot net zoals Akliouche raak in de korte hoek. Met deze treffer werd Yamal de op één na jongste doelpuntenmaker in de Champions League-geschiedenis. Vlak voor rust had Barcelona de voorsprong kunnen pakken, maar Alejandro Balde liet een grote kans liggen.
In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan, ondanks dat Barcelona met tien man speelde. Toch was het Monaco dat opnieuw toesloeg. Een slechte pass van Raphinha leidde tot een uitbraak, waarna George Ilenikhena één-op-één met Ter Stegen kwam en de bal koel in het net legde. Barcelona kon daarna geen vuist meer maken en Monaco behield de voorsprong tot het eindsignaal.
Flick is nu voor het eerst verslagen als trainer van Barcelona, mede door de vroege rode kaart en het ontbreken van enkele sterspelers zoals Frenkie de Jong en Dani Olmo. Barcelona heeft nog werk te doen om zich te herstellen van deze valse start in de Champions League.