PSV blijft ongeslagen met zege op Willem II, maar zorgen om geblesseerde Veerman

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 18:23
1024x576a 3
PSV Eindhoven blijft ongeslagen in de Eredivisie na een 0-2 overwinning op Willem II, waarmee de ploeg van Peter Bosz zijn zevende zege van het seizoen behaalt. Ricardo Pepi was met twee doelpunten de grote man, maar een blessure van Joey Veerman zorgde voor een domper op de Eindhovense feestvreugde.
PSV begon het duel verrassend zonder sterspelers Johan Bakayoko en Luuk de Jong, die beide op de bank plaatsnamen. Trainer Peter Bosz ontkende dat dit was met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal, maar koos in plaats daarvan voor Ricardo Pepi in de spits en Ivan Perisic als rechtsbuiten, die zijn basisdebuut maakte.

Willem II sterk in de openingsfase

De wedstrijd begon flitsend voor Willem II, dat in de eerste minuut bijna de score opende. Kyan Vaesen zette de bal laag voor op Cisse Sandra, maar zijn poging ging net naast. PSV kreeg vervolgens een grote kans via Guus Til, wiens gekraakte schot bij de tweede paal voor de voeten van Malik Tillman viel. Doelman Thomas Didillon voorkwam echter een vroege achterstand voor Willem II met een miraculeuze redding.

Tweede helft beslist door Pepi

Na een moeizame eerste helft voor PSV besloot Bosz in te grijpen met twee wissels. Noa Lang verving Malik Tillman en Rick Karsdorp kwam in het veld voor Mauro Júnior. Drie minuten na de rust leverde dat al resultaat op. Joey Veerman legde een vrije trap perfect op het hoofd van Ricardo Pepi, die de 0-1 binnenkopte.
Het verzet van Willem II leek gebroken toen PSV in de 64e minuut de score verdubbelde. Na een fraaie aanval legde Karsdorp de bal laag voor op Pepi, die met zijn tweede treffer de 0-2 op het bord zette. Willem II kon daarna geen vuist meer maken, en PSV controleerde de wedstrijd.

Zorgen om Veerman

Toch kende PSV nog een tegenvaller. Joey Veerman, die een assist had geleverd bij de openingstreffer, greep naar zijn lies en moest zich vroegtijdig laten vervangen door Isaac Babadi. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is en of Veerman op tijd fit zal zijn voor het Champions League-duel tegen Sporting Portugal. Ook Pepi kreeg nog een ongelukkige landing te verduren, maar kon de wedstrijd wel uitspelen.
Met deze overwinning blijft PSV foutloos aan kop in de Eredivisie, terwijl Willem II ondanks een sterke start puntloos blijft.