Arsenal verslaat Paris Saint-Germain dankzij blunders Donnarumma in overtuigende 2-0 zege

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 23:05
cc260010 8031 11ef a830 4fcb7d4b818d
Arsenal heeft dinsdagavond in de Champions League een knappe 2-0 overwinning geboekt op Paris Saint-Germain. De ploeg van Mikel Arteta was de sterkere partij in eigen huis en profiteerde optimaal van fouten bij PSG-doelman Gianluigi Donnarumma. Kai Havertz en Bukayo Saka waren de doelpuntenmakers voor de Engelse formatie, terwijl PSG aanvallend weinig kon uitrichten.

Arsenal overklast PSG in de eerste helft

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al vroeg een grote kans via Gabriel Martinelli, die door een lange uittrap van David Raya bijna wist te scoren. Niet veel later profiteerde Kai Havertz van een misser van Donnarumma, die te laat uitkwam bij een voorzet van Leandro Trossard. De Duitser kopte de bal beheerst binnen voor de 1-0.
Paris Saint-Germain leek zich kortstondig te herpakken en kwam dicht bij de gelijkmaker toen Nuno Mendes de paal raakte na een knappe combinatie met Bradley Barcola. Maar net op het moment dat PSG sterker leek te worden, sloeg Arsenal opnieuw toe. Bukayo Saka draaide een vrije trap in het strafschopgebied, waarbij niemand de bal raakte, en Donnarumma zag het leer in de verre hoek verdwijnen: 2-0.

Tweede helft zonder PSG-comeback

PSG probeerde na rust terug in de wedstrijd te komen, maar Arsenal hield de controle. Nuno Mendes en João Neves kregen enkele kansen, maar het aluminium en een scherpe David Raya voorkwamen dat de Fransen dichterbij kwamen. Arsenal kreeg ook kansen om de score uit te breiden, maar Martinelli en Saka konden Donnarumma niet voor een derde keer passeren. Met deze overwinning zet Arsenal een belangrijke stap richting de knock-outfase van de Champions League.