Champions League: Barcelona en Dortmund schitteren, Milan onderuit tegen Leverkusen

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 23:07
skysports celtic dortmund borussia 6703410
De tweede speelronde van de Champions League bracht veel spektakel met grote overwinningen voor Barcelona en Borussia Dortmund, terwijl Milan en Inter verschillende resultaten boekten. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste wedstrijden en uitslagen van de avond.

Barcelona geeft show weg tegen Young Boys (5-0)

Na een teleurstellend weekend, waarin Barcelona met 4-2 verloor van Osasuna, kwam de ploeg van Hansi Flick in de Champions League overtuigend terug. Op eigen veld werd BSC Young Boys met 5-0 verslagen. Robert Lewandowski toonde zijn klasse opnieuw met twee doelpunten, terwijl Raphinha en Pedri voor de nodige magie zorgden.
Barcelona opende al na acht minuten de score. Lewandowski tapte een voorzet van Raphinha binnen bij de tweede paal, waarna de Braziliaan zelf ook scoorde nadat een schot van Pedri werd geblokt. Pedri gaf vervolgens een perfecte vrije trap die door Inigo Martinez werd binnengekopt. Na de rust voegde Lewandowski zijn tweede van de avond toe en zette Barcelona op 4-0. Het slotakkoord kwam door een eigen doelpunt van Mohamed Camara, wat de eindstand van 5-0 bepaalde.

Milan struikelt tegen Leverkusen (0-1)

AC Milan blijft worstelen in de Champions League, nadat ze vorige week met 3-1 verloren van Liverpool. Dit keer kwam de ploeg van Paulo Fonseca tekort tegen Bayer Leverkusen, dat met 1-0 te sterk was. De Duitse kampioen had het betere van het spel en domineerde vooral in de tweede helft. Mike Maignan hield Milan lange tijd overeind, maar moest uiteindelijk zwichten na een rebound van Victor Boniface.
Hoewel Milan in de slotfase alles op alles zette, en onder meer Tijjani Reijnders en invaller Álvaro Morata gevaarlijk werden, kon doelman Lukas Hradecky zijn doel schoonhouden. Milan blijft hiermee achter in de strijd om een plek in de knock-outfase.

Inter overtuigt tegen Rode Ster Belgrado (4-0)

Inter Milan boekte wel succes in hun tweede groepswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. De Italianen, die hun eerste wedstrijd tegen Manchester City op 0-0 hielden, kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een vrije trap van Hakan Calhanoglu. Hoewel het lang duurde voordat Inter de voorsprong kon uitbreiden, zorgden goals van Marko Arnautovic en Lautaro Martínez in de tweede helft voor een ruime 4-0 overwinning. Mehdi Taremi tekende voor de vierde treffer via een strafschop.

Dortmund sloopt Celtic (7-1)

Het Dortmund van trainer Nuri Sahin zette een indrukwekkend resultaat neer door met maar liefst 7-1 te winnen van Celtic. Karim Adeyemi stal de show met een hattrick, terwijl Serhou Guirassy tweemaal scoorde en Emre Can en Félix Nmecha de overige treffers voor hun rekening namen. De Schotten kwamen nog kortstondig terug op 1-1 via Daizen Maeda, maar waren verder kansloos tegen het Duitse geweld. Donyell Malen moest weer genoegen nemen met een plek op de bank.