Manchester City walst over Slovan Bratislava heen met 4-0 zege in Champions League

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 23:02
4047142 82080488 2560 1440
Manchester City heeft dinsdagavond geen spaan heel gelaten van Slovan Bratislava in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola zette de Slowaken met een overtuigende 0-4 zege opzij, dankzij doelpunten van Ilkay Gündogan, Phil Foden, Erling Braut Haaland en James McAtee.

Man City slaat vroeg toe

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Slovan Bratislava een zware avond tegemoet ging. Na een vroege kans voor de thuisploeg, die net naast ging, nam Manchester City snel het heft in handen. Ilkay Gündogan, die sinds zijn terugkeer weer een basisplaats had, opende de score met een harde uithaal na een afgeketst schot van Sávio. Nog geen tien minuten later verdubbelde Phil Foden de voorsprong met een fraaie schuiver in de verre hoek na goed voorbereidend werk van Jérémy Doku.

Man City blijft domineren maar treft meermaals het aluminium

De dominantie van Manchester City was zichtbaar, maar de ploeg had pech met drie schoten op het aluminium. Jérémy Doku en Phil Foden zagen hun inzetten tegen respectievelijk de kruising en de paal eindigen, terwijl ook Gündogan met een harde knal de lat raakte. Ondanks de overmacht bleef het voor rust bij 0-2.

Haaland opent rekening, McAtee zorgt voor slotakkoord

In de tweede helft maakte Erling Haaland zijn eerste Champions League-doelpunt van het seizoen. De Noorse spits werd door Rico Lewis diep gestuurd, omspeelde de Slovaakse doelman en schoof eenvoudig binnen. Haaland voegde daarmee weer een doelpunt toe aan zijn indrukwekkende Champions League-statistieken, met nu meer doelpunten (42) dan wedstrijden (41) in het toernooi.
James McAtee zorgde diep in de tweede helft voor het slotakkoord. Foden gaf de jonge middenvelder een kansrijke bal mee, en McAtee haalde overtuigend uit in de korte hoek voor de 0-4 eindstand. Hiermee pakte Manchester City zijn eerste overwinning in deze Champions League-campagne, nadat het vorige duel tegen Celtic met 5-1 verloren ging.