Bosz uit zware kritiek na kansloze nederlaag tegen Juventus: "We waren niet goed genoeg"

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 22:00
1000000881
Na de 3-1 nederlaag tegen Juventus in de Champions League heeft PSV-trainer Peter Bosz harde kritiek geuit op zijn ploeg. Zowel offensief als defensief schoot PSV Eindhoven tekort, volgens de coach. "We verloren terecht," zei Bosz tegenover Ziggo Sport. "We hadden te veel onnodig balverlies en durfden niet naar voren te spelen." Daarnaast was Bosz ontevreden over het verdedigende werk van zijn team: "We lieten veel gaten vallen en verdedigden slecht. Dit werd op Champions League-niveau keihard afgestraft."
Volgens Bosz had het team moeite om verdedigend overeind te blijven, mede omdat enkele spelers die hij opstelde, niet uitblinken in defensieve taken. "We moeten dan vast in balbezit zijn om dat te camoufleren, maar vandaag lukte dat niet," aldus Bosz, die ook erkende dat hij met de beschikbare selectie geen andere keuzes zou hebben gemaakt. Wel was hij blij dat hij spelers met enige Champions League-ervaring kon inbrengen, zoals Noa Lang en Ismael Saibari.
Op de vraag wie verantwoordelijk is voor de nederlaag, gaf Bosz aan dat individuele fouten een rol speelden. Over Joey Veerman was hij duidelijk: "Hij speelde niet goed, daarom haalde ik hem eraf." Bosz sloot af met kritiek op de inzet van zijn team, waarbij hij instemde met de analyse van Marco van Basten. "Het was slappe hap. Je speelt wel Champions League, daar hoort meer strijdbaarheid bij. Juventus had die hardheid en gemeenheid wel."