AZ boekt spectaculaire overwinning op IF Elfsborg in Europa League

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 20:38
az worstelt zich dankzij uitblinker van bommel langs elfsborg in europa league
AZ heeft na een spectaculair duel IF Elfsborg met 3-2 verslagen. De ploeg van Maarten Martens trok in eigen huis aan het langste eind tegen de Zweedse tegenstander.
Martens hield vast aan dezelfde elf spelers als in de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-2). Ibrahim Sadiq, Troy Parrott en Ruben van Bommel vormden wederom de voorhoede. In de eerste tien minuten waren zowel Van Bommel als Parrott dicht bij een goal, maar doelman Isak Pettersson hield hun pogingen tegen.
Elfsborg kwam na ruim twintig minuten verrassend op voorsprong. Timothy Ouma schoot van zo'n twaalf meter raak, waardoor AZ op achterstand kwam. De Alkmaarders leken even van slag, maar wisten nog voor rust te reageren. Na een fout van Pettersson tikte Van Bommel de gelijkmaker binnen: 1-1.
Direct na de pauze begon AZ sterk. Opnieuw was het Van Bommel die scoorde, ditmaal na balverlies van een Elfsborg-verdediger: 2-1. De voorsprong was echter van korte duur. Drie minuten later maakte Simon Hedlund met een afstandsschot de 2-2, waarbij keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro er niet sterk uitzag.
Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Jayden Addai een kwartier voor tijd werd neergehaald in het strafschopgebied. Troy Parrott benutte de toegekende penalty en zette AZ op 3-2. Even later leek Parrott de 4-2 te maken, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Een slotoffensief van Elfsborg bleef uit, mede door een rode kaart voor aanvoerder Sebastian Holmรฉn na een harde tackle op Parrott. AZ behaalde zo drie belangrijke punten, zeker gezien het drukke schema van de komende weken. De volgende tegenstander in de Europa League is Athletic Club, gevolgd door wedstrijden tegen onder andere Tottenham Hotspur en Fenerbahรงe.