AZ komt tekort tegen Athletic Bilbao: Nico Williams te sterk in Baskenland

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 22:55
live europa league az heeft het lastig bij athletic twente treft fenerbahce
AZ Alkmaar heeft donderdagavond zijn eerste nederlaag in de Europa League geleden. Ondanks een volwassen optreden van het jonge elftal van Maarten Martens, was het de individuele klasse van Nico Williams die het verschil maakte. Athletic Bilbao won uiteindelijk met 2-0, waarbij beide doelpunten werden ingeleid door de gevaarlijke vleugelaanvaller.
Martens koos verrassend voor Zico Buurmeester in de basis, die Ibrahim Sadiq verving. Ook Bruno Martins Indi stond na zijn blessure weer in de basiself, terwijl Bilbao aantrad met de gebroeders Iñaki en Nico Williams in de voorhoede. De eerste helft werd gedomineerd door Bilbao, maar AZ hield knap stand. Een afstandsschot van Yuri Berchiche belandde op de lat, maar verder bleven grote kansen uit.

Sterke defensie, maar fouten afgestraft

Na rust bleef de druk van Bilbao aanhouden, maar nog steeds leek AZ overeind te blijven. Het leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, totdat een fout van Alexandre Penetra Nico Williams lanceerde. De vleugelspeler gaf de bal perfect voor op zijn broer Iñaki Williams, die de openingstreffer binnentikte.
AZ probeerde in de slotfase nog aan te zetten, maar vijf minuten voor tijd maakte Oihan Sancet aan alle hoop een einde. Hij benutte een rebound na een schot van opnieuw Nico Williams, waardoor het 2-0 werd.

Zware klussen op komst

De Alkmaarders zullen zich achter de oren krabben over de onnodige fout die de eerste goal inleidde. Zonder dat moment had er wellicht meer ingezeten, maar uiteindelijk bleek Bilbao de betere ploeg. Voor AZ wacht op 24 oktober alweer een zware klus, met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.