Farioli prijst 'Ajax’ karakter na zwaarbevochten punt tegen Slavia Praag

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 21:47
1024x576a 4
Francesco Farioli vond dat Ajax karakter heeft getoond in het 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag in de Europa League. Volgens de trainer had zijn team de eerste helft volledig onder controle, maar werd het na de rust lastiger door het spel van de tegenstander en een rode kaart voor Youri Baas.
"Allereerst wil ik mijn spelers prijzen," begon Farioli tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "De mentaliteit en de houding die ze tot het einde hebben getoond, zelfs met tien man, was bewonderenswaardig. In de eerste helft hadden we totale controle en creëerden we genoeg kansen om te scoren, ook vóór de penalty."

Controle in de eerste helft, vechtlust in de tweede helft

Ajax begon sterk aan de wedstrijd, met meerdere kansen voordat Branco van den Boomen via een strafschop de Amsterdammers op voorsprong bracht. "We hadden de kans om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar in die momenten moeten we nog sterker worden," benadrukte Farioli.
In de tweede helft kantelde het spel en kwam Slavia Praag terug in de wedstrijd. "Ze speelden alsof hun leven ervan afhing. Op dat soort momenten moet je je daar niet door laten meeslepen. Jammer genoeg kregen we de gelijkmaker tegen, maar na de rode kaart was onze reactie heel positief. We hebben gevochten voor een punt en dat toont het karakter van dit team."