Tadic voorkomt stunt van Twente in spannend duel tegen Fenerbahçe in de Europa League

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 22:59
download 7
FC Twente heeft in de Europa League een knappe prestatie geleverd door Fenerbahçe op een 1-1 gelijkspel te houden. Ondanks het sterke spel van de Tukkers voorkwam oud-Twente speler Dusan Tadic een verrassende overwinning voor de thuisploeg.

Sterke start voor Twente

In een uitverkochte en sfeervolle Grolsch Veste begon Twente met overtuiging aan de wedstrijd. De ploeg van Joseph Oosting speelde fris en creëerde de eerste grote kansen. Michel Vlap opende na 29 minuten de score met een kopbal, na een strakke voorzet van Youri Regeer. De doelman van Fenerbahçe, Dominik Livakovic, had geen antwoord op de inzet van Vlap en zo stond het 1-0.
Kort na de openingstreffer had Regeer zelf de kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn schot miste precisie. De Turken hadden in de eerste helft moeite om grip te krijgen op het spel van Twente, hoewel Jayden Oosterwolde met een kopbal en een schot op de lat nog gevaarlijk was.

Tadic redt punt voor Fenerbahçe

Na de rust bleef Twente aandringen en leek een tweede doelpunt in de lucht te hangen, met een grote kans voor Mitchell van Bergen. José Mourinho greep in en bracht onder meer Allan Saint-Maximin en Edin Dzeko in het veld om het tij te keren voor Fenerbahçe.
In de 71ste minuut was het uitgerekend Dusan Tadic die, na een schitterende pass van Sofyan Amrabat, oog in oog kwam te staan met Lars Unnerstall. De voormalige Twente- en Ajax-aanvoerder bleef ijzig kalm en wipte de bal over de doelman heen: 1-1. Ondanks pogingen van Twente om opnieuw op voorsprong te komen, bleef het bij een gelijkspel.
Twente staat na twee wedstrijden in de Europa League op twee punten, na ook al een gelijkspel tegen Manchester United te hebben behaald.